Judo

Andreja Leški - zasluženo evropska prvakinja

M.G./STA
4. 11. 2023, 17.40
Posodobljeno: 4. 11. 2023, 17.56
Deli članek:

Slovenska judoistka je pometla s konkurenco v Franciji in postala evropska prvakinja v judu v kategoriji do 63 kg.

Profimedia
Andreja Leški (slika iz tekmovanja v Dohi, kjer je Andreja osvojila srebrno medaljo)

Andreja Leški, letošnja svetovna podprvakinja iz Dohe, je v prvem krogu premagala Španko Cristino Cabana Perez, ki jo je strla po treh minutah in pol podaljšane borbe.

Leški, ki je bila leta 2021 prav tako svetovna podprvakinja in istega leta v Lizboni še tretja na evropskem prvenstvu, se je nato v drugem krogu borila proti Rusinji Kamili Badurovi. Proti dve leti starejši Badurovi je slavila po podaljšku, v katerem si je Badurova prislužila še svojo tretjo kazen.

V četrtfinalnem boju z Madžarko Szofi Ozbas, četrto nosilko in bronasto letos s SP v Dohi in EP lani v Sofiji, ni imela pretiranih težav in si priborila vstopnico za polfinale.

Tam jo je pričakala nova zahtevna tekmica v obliki prve nosilke Laure Fazliu iz Kosova. Proti 23-letni aktualni evropski podprvakinji je zmagala le enkrat v treh dosedanjih dvobojih, danes pa je z iponom zanesljivo napredovala v veliki finale.

V finalu je bila za zlato medaljo z vazarijem boljša od druge nosilke Izraelke Gili Sharir in tako končno prišla tudi do zlate medalje v članski kategoriji.