#10

Argentina bo upokojila dres s številko 10

M.G.
1. 1. 2024, 13.58
Posodobljeno: 1. 1. 2024, 14.04
Deli članek:

Predsednik uprave argentinske nogometne zveze (AFA) Claudia Tapia je dejal, da bodo po Messijevi upokojitvi dosmrtno upokojili tudi njegovo številko 10.

Profimedia
Šest majic Lionela Messija, ki jih je nosil na svetovnem prvenstvu leta 2022, so na dražbi Sotheby's v New Yorku prodali za skupaj 7,8 milijona dolarjev (6,1 milijona funtov).

Na včerajšnji tiskovni konferenci je predsednik AFA (argentinska nogometna zveza) Claudio Tapia  dejal, da legendarne številke 10 na dresu ne bo nosil več noben drug igralec po Messiju. "Ko se bo Messi upokojil iz reprezentance, ne bomo dovolili, da bi kdo drug nosil številko 10 za njim. Njegovo številko 10 bodo v njegovo čast dosmrtno upokojili. To je najmanj, kar lahko naredimo zanj."

Pred njim je to številko nosil še en legendarni nogometaš, in sicer nihče drug kot sloviti Diego Armando Maradona. Lahko bi se sicer zgodilo, da bi legendarno številko 10 upokojili že leta 2002, a so jo Argentincem takrat zagodla pravila FIFA, ki so zahtevala, da so igralci na svetovnem prvenstvu leta 2002 (Južna Koreja in Japonska) nosili vse številke od ena do 23.

Lionel Messi, ki je lani z Argentino na spektakularen način osvojil tudi tako željeno svetovno prvenstvo, je za "La Albiceleste" zbral 180 nastopov, na katerih je dosegel osupljivih 106 zadetkov. Messi bo za Argentino zagotovo zaigral še na prihajajočem prvenstvu Amerike (Copa America), ki ga letos gostijo Združene države Amerike, po tihem pa si vsi želijo, da bi zaigral še tudi na naslednjem svetovnem prvenstvu leta 2026.