Po tekmi

Peter Prevc: Preteklo bo še nekaj vode, da bom videl, kaj je ostalo v meni

T.L./STA
11. 12. 2016, 19.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na naslednji preizkušnji bodo tekmovali kar trije bratje Prevc.

Bobo
Peter Prevc

Domen Prevc, vodilni v svetovnem pokalu, je na današnji tekmi v Lillehammerju delil šesto mesto.

"Če tehnično pogledam skoke, so bili skoki za odtenek boljši danes, toda naredil sem napako, ki je bila usodna in to se na tej skakalnici zelo pozna. Včeraj smo govorili, da so bile razmere za vse zelo poštene, pa se nam je danes to zareklo. Sem pa kljub temu zelo zadovoljen, zraven sem, čeprav nisem naredil pravih skokov in tudi vremenskih razmer nisem imel dobrih. Tudi Peter je še zraven, ne razumem panike, medijev, čeprav na kakšni tekmi ne gre, pa tudi če pet tekem ne bi bil zraven, je še vedno izvrsten," je menil po tekmi.

Starejši od bratov Prevc je bil po današnjih skokih zadovoljen. "Gotovo je bila danes velika sprememba, da sem moral po treh letih v kvalifikacije. Toda prejšnjih posamičnih tekmah drugače ni moglo biti. V tekmo sem šel veliko bolj sproščeno, včeraj nismo veliko debatirali in so mi rekli, da naj grem in poskusim, kar bo, pa bo. Tako je šlo in sedaj bom počasi gradil naprej. V zadnjem času, po Klingenthalu mi ni šlo, poskušali smo različne variante skoraj za vsak skok posebej in smo že skoraj vrgli puško v koruzo. Treba je ostati miren, ena lastovka ne prinese pomladi in bo moralo preteči še kar nekaj vode, da bom videl, kaj je ostalo v meni," pa je svoj nastop ocenil Peter Prevc. 

Jurij Tepeš pa je po odličnem prvem skoku končno uvrstitev poslabšal. "Prav vsako sezono si želim, da sem konstanten, v točkah. To sem, počasi gre na bolje, toda tudi konkurenca je vse močnejša. Meni ne leži, če veter piha v hrbet, toda kljub temu sem v drugi seriji dosegel dober izid. Dejstvo je, da ne moremo vsi zmagati; 200, 300 skakalcev trdo trenira in tako ni mogoče biti vedno na vrhu. Toda delam stvari, pri katerih zelo uživam, in to je zelo pomembno," je menil Tepeš. epeš je s 134 metri in tretjim mestom dokazal, da bo na tekmi v boju za najvišja mesta. Izmed deseterice v skupnem seštevku svetovnega pokala je bil najdaljši Fettner s 130 metri, Domen Prevc pa je skočil 127 metrov. 

Svetovni pokal skakalcev se bo nadaljeval konec naslednjega tedna v švicarskem Engelbergu, kjer sta Domen in Peter Prevc lani slavila prvo dvojno zmago bratov v svetovnem pokalu skakalcev. Goran Janus pa se je odločil, da v Švico ne bo odpotoval Jaka Hvala, namesto njega bo priložnost dobil Cene Prevc.