Spolno življenje

Afrodiziaki, ki jih boste našli doma

ud
11. 12. 2016, 19.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Strokovnjaki so še danes glede moči in vpliva afrodiziakov močno deljeni.

Profimedia
Pripravite ribe, na katere natrite veliko česna. Vaš libido bo kar poskočil.

Profimedia
Za povečanje libida si pripravite čaj z medom in svežo meto. Pazite, da ne bo prevroč.

Nekateri menijo, da določena živila, začimbe in zelišča dejansko vsebujejo snovi, ki vplivajo na naše telo tako, da povečajo spolno slo in vzdržljivost v postelji. Spet drugi menijo, da je učinek teh zelišč samo v naši glavi in je posledica v simbolu živila. Predstavili vam bomo nekaj afrodiziakov, za katere sploh niste vedeli, da to so.

Med

Mogoče je postal afrodiziak zaradi simbolike v smislu, kako nastane, saj je v to vpleteno opraševanje. Načeloma pa naj bi afrodizični učinki izhajali iz bora in mineralov, ki odlično vplivajo na naše telo. Ravno ti minerali naj bi v človeškem telesu povečali raven testosterona, hormona, ki je odgovoren za povečanje libida.

Rožmarin

Eterična olja sproščujoče vplivajo na naše telo. Eno izmed priljubljenih eteričnih olj je rožmarinovo, ki nas sprosti in tako položi temelje za večjo strast med rjuhami.

Peteršilj

Ta naj bi bil posebej učinkovit afrodiziak za ženske. Ker s svojim protivnetnim in odvajalnim učinkom zdravilno vpliva na sečila, izboljša tudi počutje. To pa je seveda odličen začetek za razne vragolije v postelji.

Že stari Grki so poznali izjemne učinke tega zelo priljubljenega zelišča. Sveža meta je namreč postala sestavni del določenih pijač.

Česen

Nekaterim smrdi, drugim diši, vendar to čudovito živilo že od nekdaj velja za enega izmed najbolj učinkovitih afrodiziakov. Menda poveča spolno moč in vzdržljivost ter zaradi svojega učinka na pretok krvi pomaga moškim, ki imajo težave z erekcijo in vzdržljivostjo.

Janež

Tako moškim kot ženskam naj bi ta začimba pomagala povečati libido. Vsebuje namreč snovi, ki posnemajo estrogen.