Ostali športi

FOTO: Straža gosti Evropsko prvenstvo v raftingu

Igor Vidmar
17. 5. 2016, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sinoči se je v športnem centru Breza v Straži uradno začelo evropsko prvenstvo v raftingu, na katerem nastopa šestdeset posadk iz šestnajstih držav, vseh udeležencev pa je skoraj štiristo.

Igor Vidmar
Prihod slovenske ekipe.
Evropsko prvenstvo v raftingu je sijajna priložnost tudi za atraktiven družinski oddih, saj se obetajo tudi spremljevalne zabavne in turistične prireditve. Slavnostno otvoritev je povezoval aktualovec Klemen Bunderla, na svečani zaključni prireditvi bo prav tako veselo ... Več na http://erc2016.si

Tekmovanje je uradno odprl straški župan Dušan Krštinc, ki je poudaril, da rafting sicer ni olimpijski šport, ki bi užival veliko pozornost medijev in naklonjenost pokroviteljev, a tudi raftarji so športniki, ki trenirajo prav tako kot njihovi kolegi v bolj uveljavljenih športih, zato si tudi oni zaslužijo vso potrebno pozornost.

V imenu organizatorjev je spregovoril direktor tekmovanja Andrej Petkovič, ki je spomnil na začetke tega športa v Straži, na idejo, ki so jo imeli straški športniki in na lanski naslov svetovnih prvakov na prvenstvu v Braziliji. V imenu pokroviteljev je udeležence prvenstva pozdravil predsednik uprave Kolpe Mirjan Kulovec.

Po današnjih uradnih treningih bodo jutri na umetni divjevodaški progi na vrsti tudi že prve preizkušnje za medalje, ob 11. uri se bo v umetnem kajakaškem kanalu na v Tacnu na Savi začele tekme v šprintu za kategorije do 19. in do 23. leta ter za veterane, ob 12.30 pa se bodo začeli izločilni boji v dvobojevanju. Svečana podelitev medalj z glasbenimi nastopi bo zvečer ob 20. uri v športnem centru Breza v Straži.