PO DERBIJU

"Žal mi je, da navijačev nismo nagradili vsaj s točko"

T.L.
8. 5. 2016, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ljubljančani so izgubili proti Mariboru.

Grega Wernig

Po infarktnem nogometnem derbiju med Ljubljančani in Mariborčani, je slavil Maribor z zmago 2:1. Nogometaši in navijači so se držali za glave, Rodolfo Vanoli, trener Olimpije pa je po tekmi za STA povedal: "Obe ekipi sta dobili po en polčas, razlika je ta, da smo mi dosegli en zadetek, gosti pa dva. Takšen poraz boli, posebej zaradi zadetkov iz prekinitev, drugače pa so igralci odigrali dobro tekmo. Čakajo nas še tri tekme, naredili bomo vse za naš cilj, končali prvenstvo na vrhu, še vedno smo v prednosti."

Milanič: Po zmago smo prišli, zmago odnašamo

Njegov kolega na klopi Mariborčanov, Darko Milanič,pa je po dramatičnem razpletu povedal: "Po zmago smo prišli, zmago odnašamo v Maribor. Za nami je razburljiva tekma. Polčasa smo si razdelili. V prvem polčasu je bila Olimpija dominantna, izbrali smo način, ki bi nam moral prinesti bistveno več, a na agresijo tekmeca nismo znali odgovoriti, čeprav smo vedeli, da bo tako. V drugem polčasu so sledile rošade in je bila igra popolnoma na naši strani. Bili smo ves čas na njihovi polovici in ob koncu dosegli zmagoviti zadetek. Smo zadovoljni, izenačili smo se po točkah z Olimpijo, v preostalih tekmah bomo skušali uresničiti naš cilj."

Olimpijin nogometaš Rok Kronaveter je dejal: "Vzdušje je bilo izjemno, zares mi je žal, da navijačev nismo nagradili vsaj s točko."

Nikola Miljković

Prekratka Olimpijina klop?

Na facebook strani NK Olimpija so po tekmi zapisali, da so v Stožicah zabeležili rekorden obisk in da se je na tribunah zbralo 14.500 navijačev. "Olimpija pred zadnjimi tremi srečanji ostaja na prvem mestu, boj za naslov bo napet do konca! Podprimo Zmaje! Zato, ker znamo skupi držat´!"

Med navijači Olimpije ni pretiranega navdušenja po včerajšnjem porazu. Slišati je komentarje, da je za poraz kriv trener Vanoli, ki je igro Ljubljančanov po zadetku in vodstvu preveč zaprl, drugi so opozarjali na prekratko Olimpijino klop za igralce in morda preslabo fizično pripravljenost zelenih. 

Navijači večjih težav niso povzročali

S Policijske uprave Ljubljana so po sinočnjem nogometnem derbiju med Olimpijo in Mariborom (1:2) sporočili, da niso zaznali večjih kršitev javnega reda in miru. Z izjemo prekinitve tekme zaradi odvrženih bakel, je tekma visokega tveganja potekala mirno, so pa morali možje v modrem izdati nekaj plačilnih nalogov, poroča STA. Sinočnje dogajanje je tako nadzorovalo nekaj sto policistov in varnostnikov, nad dogajanjem je več ur krožil tudi policijski helikopter.

Dva pridržana, več jih bo plačalo

Policisti so v času varovanja nogometne tekme obravnavali nekaj kršitev. Policisti so dve osebi pridržali zaradi kršitev javnega reda in miru ter jima izdali plačilni nalog. Osebo, ki je pod vplivom alkohola kršila javni red in mir in s kršitvami ni prenehala, so prav tako pridržali in denarno kaznovali.

V igri je bila konoplja

Poleg tega so imeli policisti v postopku pet oseb zaradi suma posedovanja prepovedane droge (konoplje), po opravljeni analizi snovi bo zoper osebe uveden prekrškovni postopek. Oblasti so obravnavale tudi 12 oseb zaradi posedovanja pirotehnike, to so jim zasegle, zanje pa sledijo obdolžilni predlogi.

Na tekmo je prišel kljub prepovedi

Na prireditvenem prostoru so policisti identificirali 29-letnika, ki je imel veljaven ukrep prepovedi obiskovanja športnih prireditev, v skladu z določili zakona so osebo pridržali do konca tekme in mu izdali plačilni nalog. Dve osebi sta kršili javni red in mir, izdan jima je bil plačilni nalog, štiri osebe so kršile javni red in mir ter določila Zakona o zasebnem varovanju, policisti so tudi njim izdali plačilne naloge.

Poleg tega policisti v zvezi s sinočnjo tekmo obravnavajo sume storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, saj je 22-letni osumljenec v stopnišču stadiona poškodoval luč, 34-letni osumljenec pa stole. Prav tako policisti zbirajo obvestila tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari - stekel avtobusa LPP, namenjenega prevozu z ljubljanske železniške postaje na prireditveni prostor, so še sporočili iz PU Ljubljana.