DERBI

Na tribunah peklensko vzdušje

T.L., E.R.
7. 5. 2016, 18.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na zelenici se nocoj merita večna rivala, Olimpija in Maribor. Tekmo bomo v živo spremljali tudi na našem portalu.

Grega Wernig
Tekma se začne ob 20.15 uri, spremljali jo bomo na našem portalu.

Vse je že pripravljeno za današnji derbi med nogometnima kluboma Olimpija in Maribor. navijači so na tribunah in je ozračje že naelektreno pred prvim sodnikovim žvižgom. Vstopnice za nocojšnjo tekmo v stožiškem stadionu so razprodane.

Zmaga Olimpije bi pomenila drugi naslov prvaka

Če bi Olimpija danes zmagala, bi imela tako rekoč že v rokah naslov letošnjega prvaka, ki bi se ji lahko izmuznil le v primeru, da v naslednjih treh krogih naredi veliko napako. Medtem, ko bi bil za Olimpijo ugoden tudi neodločen izziv današnje tekme, ki bi za Ljubljančane pomenil, da so jim možnosti do naslova še vedno odprte, pa mora Maribor danes zmagati - v nasprotnem primeru jim je pot do osvojitve naslova prvaka zaprta. 

Glasna podpora s tribun

Navijači obeh ekip obljubljajo, da bodo glasni. Na facebooku so navijači Viol opozorili vse navijače, naj ne nasedajo na morebitne provokacije nasprotne navijaške skupine. Svetujejo jim, naj dodatno energijo uporabijo na tribuni za glasno navijanje.  

Ljubljanski Green Dragonski pa so na družbenem omrežju zapisali: "1500 dlani in grl bo danes dajalo dodatno moč našim 'fuzbalerjem'. Seveda ob pomoči celotnega stadiona, ki mora dihat kot eno."

Mariborčani skozi klet

Vlak z navijači iz Maribora je prišel v Ljubljano ob 18. uri.  Policisti so jih pospremili do avtobusov, ki so jih odpeljali v Stožice.

Na ljubljanskem stadionu so vhodi za mariborske in ljubljanske navijače ločeni. Mariborčani vstopajo na stadion iz spodnjih garaž. 

Varnostniki so imeli veliko dela. Navijače so pred vstopom skrbno pregledali. Bakle so strogo prepovedane. Če odkrijejo koga, ki ima baklo, mu vstop na stadion prepovejo.