Leicester je prvak

Oddajo bo moral voditi v spodnjicah

G.G.
2. 5. 2016, 20.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Gary Lineker, eden najboljših angleških napadalec in otrok Leicestra, je 14. decembra lani v oddaji Match of the Day izjavil, da bo prvo oddajo naslednje sezone vodil v spodnjicah, če bo Leicester City letos osvojil angleško državno prvenstvo. In z neodločenim rezultatom med Chelseajem in Tottenhamom je Leicester res dosegel čudež - postal je prvak v Premier League.

Gary Lineker je leta 2002 vložil veliko denarja v nogometni klub Leicester City, ki je bil takrat v škripcih.

Prvi klub Garya Linekerja je bil Leicester City.

Senzacionalen dosežek relativno majhnega in finančno omejenega kluba iz osrednje Anglije je primeren za filmsko uprizoritev. Lani so se namreč čudežno rešili izpada iz Premier League, letos pa so pod vodstvom italijanskega stratega Claudia Ranierija, ki je danes odšel v Italijo, kjer njegova mati praznuje 96. rojstni dan, ustvarili še večji čudež. 

55-letni Lineker bo zdaj moral držati besedo in pred televizijskimi ekrani sleči hlače.

Legendarni angleški strelec je nogometno kariero začel prav pri Leicestru, za katerega je v sedmih sezonah dosegel 95 zadetkov. Pot ga je vodila še v Everton, Barcelono in Tottenham, povsod pa je imel sijajno razmerje med številom tekem in doseženimi zadetki. Za angleško izbrano vrsto je na primer v 80 tekmah zabil 48 golov.

Lineker je po koncu nogometne kariere postal komentator, od leta 1999 pa vodi najstarejšo televizijsko oddajo o nogometu – Match of the Day.