Ostali športi

Matevž Planko in Eva Skaza zmagovalca triatlona Kamnik

Miro Kregar
10. 6. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Da v ospredje vedno bolj prihajajo mladi tekmovalci, ki so vzgojeni v domačih sredinah slovenske šole triatlona, je bilo videti na Ambrož triatlonu v Kamniku. Matevž Planko (TK Trisport Exoterm) in Eva Skaza (TK Maribor) sta mlada talenta, ki jima je pred kratkim za las ušla uvrstitev na olimpijado mladih.

Miro Kregar

V izredno vročih razmerah sobotnega popoldneva sta Planku sledila Urh Klenovšek iz TK Ljubljane in klubski kolega Klemen Bojanc iz TK Trisport Exoterm Kamnik; Evi Skaza pa Federica Bazzocchi iz Italije in Maruša Klemenc iz TK Trisport Exoterm Kamnik.

Ponovno se je pokazalo, da je v Sloveniji kopica mladih talentov. 

Več kot 200 triatloncev je v popoldanskem času nastopilo na cici triatlonu, super sprintu in triatlonu za vsakogar. Najmlajši, ki so opravili s 50 metri plavanja, 2 kilometroma kolesarjenja in 500 metri teka, so imeli komaj 6 let. Super sprint so obvladali nadobudni kadeti, triatlon za vsakogar pa rekreativci, ki se šele spoznavajo z veščinami triatlona in jim je bilo 200 metrov plavanja, 12 kilometrov kolesarjenja in 3,5 kilometra teka ravno pravšnji zalogaj za vroče popoldansko rekreiranje.

Na tekmi za slovenski pokal v sprint triatlonu pa se je pomerilo več kot 80 triatloncev. 750 metrov plavanja, 21 kilometrov kolesarjenja in 5 kilometrov teka so najhitrejši obvladali v uri in minuti. Prizorišče v okolici kamniškega doma starostnikov, za namen triatlona z bazenskim kompleksom povezanega s pontonskim mostom, se je znova pokazalo kot izvrstno prizorišče. S kolesarske trase, ki vodi proti Kamniški Bistrici, je bilo lepo videti še zasnežene vršace kamniških planin in zatorej se je Ambrož triatlona upravičeno prijel vzdevek – triatlon z razgledom.