Nogomet

Mandžukić ne vidi več poti za sodelovanje z Guardiolo

STA/J.P.
9. 6. 2014, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Hrvaški nogometni zvezdnik Mario Mandžukić je danes jasno namignil, da ne vidi več pravih možnosti za sodelovanje pri münchenskem Bayernu, član katerega je od leta 2012. V pogovoru za časnik Sportske novosti je dejal, da ne verjame, da bi se lahko vključil v način dela trenerja nemških prvakov Pepa Guardiole.

"Odlično sem se imel v Bayernu, toda, bodimo pošteni, slog igre, ki ga vsiljuje Guardiola, mi ne ustreza," je dejal Mandžukić in dodal: "Ne glede na to, koliko si prizadevam, v takšnem nogometu ne morem dajati svoje najboljše igre. Zato je najbolje, da se razidemo. Guardioli, ki je odličen trener, pa želim veliko uspeha."

Zanj naj bi bilo zagretih nekaj vodilnih angleških klubov.

Mandžukić bo na prihajajočem mundialu v Braziliji eden glavnih adutov hrvaške reprezentance, ki jo v četrtek čaka uvodna tekma z Brazilijo. Njegovi jasni namigi o skorajšnjem slovesu od Bavarcev na klubski sceni pa bi utegnili razburkati nogometno tržišče. Predvsem nekaj vodilnih angleških klubov, Manchester United, Arsenal in Chelsea, naj bi bilo zelo zagretih za 28-letnega hrvaškega nogometaša.