Nogomet

Rekorder Klose za rojstni dan napoveduje predvsem dobro formo na SP

STA/J.P.
9. 6. 2014, 11.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V nemški nogometni reprezentanci bo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji breme v napadu vsaj uradno zgolj na Miroslavu Kloseju, ki je edini klasični napadalec v zasedbi Joachima Löwa. A velikih nemških pričakovanj se veteran v nemški vrsti ne boji, prav danes pa je pred začetkom SP proslavil še 36. rojstni dan.

V nemškem baznem taboru v Braziliji v Santo Andreju so pripravili nekakšen dan odprtih vrat, najbolj iskan sogovornik pa je bil seveda Klose. V zadnjem času se zdi, da samo še proslavlja: v petek je na reprezentančni tekmi z Armenijo dosegel 69. gol za elf in prehitel legendarnega Gerda Müllerja, s katerim sta si doslej delila prvo mesto po številu golov za Nemčijo.

V nemški reprezentanci je bilo po zadnjem opravljenem treningu sicer veliko dobre volje. Ne le zaradi druženja z lokalnimi ljubitelji nogometa, ki so si lahko od blizu ogledali trening nemških zvezdnikov, pač pa tudi zaradi vratarja Manuela Neuerja, ki je po poškodbi rame in tritedenskem počitku ter delu po prilagojenem programu spet treniral na polno.

Vsaj za en dan bo Klose, ki je blizu tudi rekordu po številu golov na zaključnih turnirjih svetovnih prvenstev (s 14 zadetki je drugi, enega več je dosegel le Brazilec Ronaldo) nekoliko pozabil na nogomet. A kljub čestitkam kolegov in obiskovalcev ob 36. rojstnem dnevu je ostal osredotočen na bližnje nastope v Braziliji: "Zdaj sem povsem pripravljen. V takšni formi lahko reprezentanci pomagam najbolje. Strelski rekordi mi seveda veliko pomenijo, toda pri vsem skupaj je pomembnejše, da ostajam v formi," pravi Klose.