Črna kronika

42-letni Romun zapeljal v policijski kombi: Dva policista umrla, 49-letnica se bori za življenje

U.K./STA
10. 6. 2014, 19.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pri viaduktu Preloge se je zgodila huda prometna nesreča. Avtocesta v smeri proti ljubljani je zaprta. Dve osebi sta umrli, ena pa se še bori za življenje.

Foto arhiv PGD Slovenske Konjice

Danes ob 7.35 se je zaradi nepravilne strani vožnje na štajerski avtocesti A1 med Slovenskdo Bistrico in Slovenskimi Konjicami, v smeri Ljubljane, zgodila prometna nesreča IV. kategorije. V nesreči sta umrla 46-letnik iz Ptuja in 51-letnik iz Radencev. 49-letnica iz Lenarta je huje telesno poškodovana in je v življenjski nevarnosti, štiri osebe pa so lažje telesno poškodovane. 

Po neuradnih informacijah naj bi umrla dva policista, ki naj bi se šla poklonit na slovesnost gorskim reševalcem.

Uradni vzrok nesreče sicer še ni znan. Kombi, v katerem so bili policisti, se je po naših informacijah  na odstavnem pasu ustavil, ker so se jim odprla stranska vrata kombija in so jih poskušali zapreti. Pri tem pa je vanje trčil tovornjak. Sicer pa naj bi se policisti odpravljali na obeležje v spomin na gorske reševalce, ki so 10. junija 1997 umrli na usposabljanju v Turskem žlebu nad Okrešljem. 

Poleg dveh policistov, ki sta umrla, naj bi bila ena od policistk v kritičnem stanju.

"Do prometne nesreče je prišlo, ko 42-letni romunski voznik ni vozil po sredini prometnega pasu, pač pa je zapeljal v desno na odstavni pas, kjer je s sprednjim desnim čelnim delom vozila trčil v zadnji del kombiniranega vozila, ki je ustavilo zaradi slabo zaprtih zadnjih vrat prtljažnega prostora. Po trčenju je kombinirano vozilo odbilo v desno izven vozišča, kjer se je večkrat prevrnilo in trčilo v zaščitno kovinsko ograjo, tam pa obstalo na desnem boku. Voznik tovornega vozila je po trčenju s kombiniranim vozilom, trčil še v zaščitno kovinsko ograjo ob desnem robu vozišča in se nato zaustavil na desnem prometnem pasu," so sporočili s PU Maribor. 

Vse, ki bi lahko pomagali z informacijami o prometni nesreči policisti prosijo, da pokličete telefonsko številko policije 113 ali anonimno telefonsko številko policije 080 1200.

Sledi kazenska ovadba

Policisti bodo romunskega voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, za kar mu grozi kazen zapora do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila.  

Generalni direktor policije Stanislav Veniger, direktor murskosoboške policijske uprave Damir Ivančič in direktor mariborske policijske uprave Danijel Lorbek so svojcem že izrekli sožalje. Sožalje je izrazila tudi predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek. 

Po naših informacijah naj bi umrl šef službe za operativno podporo Murska Sobota Šandor Franc, druga smrtna žrtev pa naj bi bil eden izmed radio vezistov, prav tako iz PU Morska Sobota.