Zimski športi

Anže Kopitar se je zagovoril v slovenščini

STA/J.P.
10. 6. 2014, 10.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Veliki finale severnoameriške hokejske lige NHL med ekipama Los Angeles Kings in New York Rangers. Hokejist Anže Kopitar.

Anže Kopitar, slovenski hokejski zvezdnik, je skupaj s soigralci Los Angeles Kings v gosteh s 3:0 premagal New York Rangers. Kralji so s tem povedli s 3:0 v zmagah ter za drugi naslov prvaka po letu 2012 potrebujejo le še eno zmago. Kopitar je po tekmi dejal, da so tretjo tekmo finalne serije začeli boljše, kot prvi dve.

"Mislim, da smo danes dosti bolje začeli kot prvo in drugo tekmo. Mislim, da je tisti gol na koncu prve tretjine vlil zelo veliko energije v našo ekipo. Tudi drugo tretjino smo vedeli, da bomo dobili kakšno priložnost ob igri z igralcem več in jo tudi izkoristili. To je bilo super, kar se pa tretje tretjine tiče, pa mislim, da smo se mogoče držali malo preveč nazaj, igrali malo preveč obrambno, ampak konec koncev smo vzdržali, kar je pa najbolj pomembno," je dejal Kopitar.

Eden izmed ameriških novinarjev je Kopitarju zastavil vprašanje v angleščini: "Kaj ni delovalo nocoj?" Kopitar ga je začudeno pogledal, malo razmislil in mu odvrnil v slovenščini: "Saj smo zmagali. Mislim, da je vse dobro letelo."

Na vprašanje o tem, ali je kdaj pričakoval tak uvodni razplet, je odvrnil: "Tale ekipa je narejena bolj za končnico kot za redno sezono. Kaže, da bolje deluje v končnici. Dobro se počutimo na gostovanju. Ne vem zakaj, ampak za nas deluje." Dejal je, da ne bi nikogar posebej izpostavil, ker so vsi v njegovi ekipi dobro igrali. "Jonathan Quick je bil odličen. Potrebovali ga bomo še za eno tekmo. Bolje smo gibali noge kot v prvih dveh tekmah. Prvi gol je bil velika stvar in se več nismo ozirali nazaj," je menil Kopitar.

Nekaj več besed je namenil tudi vratarju Quicku, ki je zbral 32 obramb in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno: "Ja gotovo je v taki formi kot pred dvema letoma, ko je bil najkoristnejši igralec (MVP) in zanesljivo bo zelo pri vrhu tudi letos. Na vsaki tekmi nam da priložnost za zmago. Ko smo prišli v tako dvorano, kot je MSG, smo vedeli, da bomo morali dati tekmecem malo manj priložnosti in mislim, da smo dobro opravili. Pa tudi Jonathan, kar je podelal, je podelal z odliko."

O sredini morda odločilni tekmi, pa Kopitar meni: "Nič novega ne bo. Treba se je pripraviti tako, kot smo se doslej za vsako tekmo, igrati po najboljših močeh. Kaj se bo zgodilo, pa bomo videli."

Eden izmed ameriških novinarjev je Kopitarju zastavil vprašanje v angleščini: "Kaj ni delovalo nocoj?" Kopitar ga je začudeno pogledal, malo razmislil in mu odvrnil v slovenščini: "Saj smo zmagali. Mislim, da je vse dobro letelo."