Zabava

Šank Rock se vračajo!

K.S.
10. 6. 2014, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Posebej za Pivo in cvetje se vrača skupina Šank Rock, za katero smo bili prepričani, da je ne bodo nikoli več slišali v živo. Legende se vračajo ekskluzivno in le za en koncertni večer. Vstopnice na voljo v izjemno široki mreži in na spletu.

»A ognja žar pod pepelom še tli...« 

Leta 2010 je kot strela z jasnega odjeknila vest, da je legendarna rockerska skupina Šank Rock, ki je na slovensko glasbeno sceno vstopila že leta 1982, prenehala z delovanjem. Obrnili naj bi zadnji list in napisali 'konec' … In čeprav so mnogi mislili, da jih nikoli več ne bomo videli stati na odru, bodo na posebno željo organizatorjev Piva in cvetja vsem ljubiteljem njihove glasbe narisali velik nasmešek na obraz.

Več o velikem koncertu

»A ognja žar pod pepelom še tli...« … V svoji dolgi karieri so igrali v različnih zasedbah, a vedno so sloveli kot najboljša koncertna rock skupina v Sloveniji. Tokrat bodo ekskluzivno nastopili le na festivalu Pivo in cvetje in to v morda najboljši zasedbi doslej: na kitari legendarni Bor Zuljan, na basu nepogrešljivi Cveto Polak, za bobni prekaljeni Roman Ratej, za klaviaturami mojster Sašo Gačnik, pred mikrofonom pa seveda eden in edini Matjaž Jelen. Skupina, ki je v svoji karieri nanizala več kot 1.000 koncertov, ustvarila 14 albumov, očitno še ni rekla zadnje besede in bo knjigi pravljic dodala nov list.

Marko Ocepek

Od samega začetka njihovega ustvarjanja jih je spremljala legendarna glasbena novinarka Tamara Pirih, ki je beležila vse njihove glasbene, no pa tudi drugačne dosežke. Tamara nam je ob tej priložnosti zaupala: »Šank Rock so bili zame edini v Sloveniji, ki so se lahko primerjali z največjimi glasbenimi imeni na svetovnem nivoju. In ko se na sceno vračajo največji, človek ne more drugače, kot da se veseli … Žive legende se pač ne vračajo vsak dan!«

Marko Ocepek

Kliknite na uraden Facebook profil skupine Šank Rock 

Petek, 18. julija, bo torej na prizorišču Zlatorog v Jagočah pravi rockerski žur, ki ga bodo odprli duhoviti postpunkerji Backstage, nadaljevale vroče metalke Hellcats in slovenska superskupina San di Ego, za vzdušje irsko-keltskega puba s punkovsko energijo pa bodo poskrbeli Happy Ol’McWeasel. Večer se bo nadaljeval s pravim nizom rockerskih hitov v izvedbi skupin Dan D, Parni valjak ter Šank Rock! Obeta se nam torej vrhunski večer, katerega dodatno presenečenje pa organizatorji še skrivajo!

Leta 1983 v Laškem ...