Črna kronika

Si je Andrej B. stregel po življenju?

Gabrijel Toplak
10. 6. 2014, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Sosedje domnevajo, da je eksplozijo povzročil s plinsko jeklenko za pečenje na žaru, saj ni prebolel, da ga je pred dvema letoma zapustila partnerica.

Gabrijel Toplak

Stanovalci Šerugove ulice na Taboru v Mestni občini Maribor včeraj še niso pozabili močnega poka, ki jih je prebudil v noči na nedeljo.

Sosedje, ki ne želijo biti imenovani in prav vsi poznajo Andreja B., domnevajo, da si je najbrž stregel po življenju. »Pred dvema letoma se je razšel s partnerico, ki je ni prebolel. Posebnih stikov z njim nisem imel, da bi vedel, če je imel kakšne težave,« je dejal gospod srednjih let. Starejša ženica pa si včeraj, ko je že vedela, kaj se je zgodilo, še ni povsem opomogla. »Tisto noč sem spala v dnevni sobi in ne v svoji, ki je skoraj nasproti sosedove, v kateri je počilo. Močan pok me je dvignil iz postelje, a imamo v bližini gostinski lokal, zato sem mislila, da razgrajajo tam. Legla sem nazaj in sem šele naslednji dan, ko je bilo na ulici polno policijskih avtov, izvedela, kaj se je v resnici zgodilo. Groza,« je ogorčeno pojasnila in domnevala, da je delal samomor, utrpel pa naj bi opekline šeste stopnje.

Andrej, ki je v hiši živel s svojima približno 19-letnim sinom in materjo ter je preživel samo zaradi pravočasnega ukrepanja sosedov, ki so poklicali gasilce in reševalce, naj bi, domnevajo sosedje, povzročil eksplozijo s plinsko jeklenko, ki jo je občasno uporabljal kot pripomoček za pečenje na žaru.

V policijskem poročilu pa piše, da je 45-letni Mariborčan v soboto okoli 23.20 v prvem nadstropju stanovanjske hiše odprl plinsko jeklenko in prižgal vžigalnik, kar je povzročilo difuzno eksplozijo. »Med eksplozijo je bila v pritličnem delu hiše njegova 79-letna mati, ki ob eksploziji ni bila poškodovana, osumljenec pa se je v eksploziji hudo telesno poškodoval in se zdravi v UKC Maribor. Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov,« je zapisal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor. Policisti ga bodo kazensko ovadili, saj je z eksplozijo povzročil nevarnost za življenje in splošno varnost ljudi.