Ostali športi

Celjani v soboto v lov za četrtfinalno vstopnico

STA/J.P.
27. 3. 2014, 11.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Rokometaše iz Celja v soboto čaka pomembno gostovanje na severu Nemčije. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi osmine finala lige prvakov ugnali Flensburg s 26:25, na povratno tekmo tako odhajajo z zmago. Zmagovalec dvoboja, ki se bo začel ob 17.30, bo napredoval v četrtfinale lige prvakov.

Arsen Perić

Tekma v knežjem mestu je bila manjši šok za Nemce, ki so bili prepričani, da bodo že na tej tekmi odločili potnika v osmino finala. A to je bil račun brez brez pivovarjev, ki so ob koncu slavili z najmanjšo možno prednostjo pred povratnim dvobojem. Celjani so za nameček ostali brez Vida Poteka, ki si je zlomil prst na roki. Na seznamu poškodovanih ostajata Gregor Potočnik in Blaž Blagotinšek, zbolel pa je še Žiga Mlakar.

Kljub majhni prednosti in vsem težavam, Celjani na sever Nemčije ne potujejo z belo zastavo. "Poškodbe nam krojijo priprave na povratni dvoboj. Na prvi tekmi smo videli, da je Vid pomemben člen v naši obrambi, ko je polovico tekme odigral z zlomljenim prstom in nam tudi tako pomagal do zmage. Naša prva skrb pred povratno tekmo je kako sestaviti obrambo. Na treningih se nam počasi priključuje Blagotinšek, ki bo morda dobil nekaj minut priložnosti, imamo pa še nekaj drugih rešitev, ki jih bomo morali uporabiti na tej tekmi. Namreč poškodbe so sestavni del športa in tu ne moremo narediti ničesar, le to, da se na treningih poizkušamo kar najbolje pripraviti na nasprotnika, ki bo tokrat še posebej motiviran, saj smo jim v Celju zadali nepričakovan poraz," je pred povratnim dvobojem povedal domači trener Branko Tamše.

Tamše se zaveda, da bo najbolj pomembno, da bi v Nemčiji odigrali brez nihanj v igri, saj bi to domača ekipa s pridom izkoristila: "Če bi bili na prvi tekmi na optimumu, bi imeli še ugodnejši rezultat pred povratnim srečanjem. Bili smo blizu tega, vendar v borbi, želji, se delajo tudi napake. Teh bo moralo biti v soboto čim manj. Fantje bodo še enkrat morali upoštevati napotke ter dogovore pred tekmo, kot so jih že v Celju. Dobra obramba in strpna igra v napadu do izdelane priložnosti, je edini recept za morebitni uspeh. Flensburg namreč vse drugo kaznuje s hitrimi protinapadi, kar občuti večina njihovih tekmecev, v tem elementu igre so resnično izjemni in jim zadostuje samo pet minut takšne igre da te zlomijo."

Povratna tekma osmine finala lige prvakov bo v Campus Halle v Flensburgu, kjer so Celjani doslej gostovali že štirikrat; enkrat so remizirali in trikrat izgubili. Na pot se sicer odpravlja tudi en avtobus Florijanov, tako da je podpora s tribun zagotovljena.

Trener Celja Pivovarne Laško se pred povratnim dvobojem ne predaja, zaveda pa se, da bo naloga vse prej kot lahka: "Vse je še odprto. Igra se še 60 minut in verjamem, da nam večina že pred tekmo v Celju ni pripisovala veliko možnosti. Po polovici dvoboja smo še v igri, žoga je še vedno okrogla in mi bomo dali vse od sebe, da naredimo dober rezultat. Favorit dvoboja še naprej ostaja Flensburg, prepričan pa sem, da bodo igralci iz sebe iztisnili zadnje atome moči, da igrišče zapustijo zadovoljni."

Ivan Sliškovič je na prvem dvoboju v Celju dosegel pet zadetkov. Zaveda se, da je prednost majhna in da bo tudi na severu Nemčije ključna igra v obrambi: "Tudi v povratno srečanje moramo vstopiti enako kot smo v prvo v Celju. Od prve sekunde moramo čvrsto in odločno prijeti v obrambi in poizkušati dosegati lahke zadetke, kot nam je to uspevalo v prvem polčasu prve tekme."