Nogomet

Guardiola premika mejnike!

STA/N.J.
26. 3. 2014, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prvi naslov nemškega nogometnega prvaka za katalonskega stratega Pepa Guardiolo, ki si je z Bayernom že v torek zagotovil zmago v nemškem prvenstvu v sezoni 2013/14, je obenem tudi prvi premaknjen mejnik tega trenerja, odkar dela na Bavarskem.

Reuters

Naslov je namreč v njegovih rokah že sedem krogov pred koncem tekmovanja, s čimer je za en krog izboljšal dosežek svojega predhodnika na klopi Bayerna Juppa Heynckesa iz lanske sezone.

Guardiola osvojil 14 od 19 možnih lovorik

V štirih letih, kolikor je preživel na klopi Barcelone, je Guardiola osvojil 14 od 19 možnih lovorik. Z Bayernom je začel delati na začetku letošnje sezone, naslov v bundesligi je že njegova tretja lovorika z nemškim klubom po evropskem superpokalu in zmagi na svetovnem klubskem prvenstvu. "Trener je dober samo zato, ker ima dobre igralce. Osvojil sem veliko naslovov, ker sem imel odlične nogometaše in njim gre zahvala za vse te dosežke," je bil kljub uspehu skromen Guardiola.

Bayern je v nemški ligi nazadnje izgubil proti Leverkusnu oktobra 2012, od tedaj pa je na 52 tekmah neporažen. v Berlinu je zmagal na 19. zaporedni tekmi, v gosteh pa je nazadnje izgubil proti Borussii aprila 2012.