Ostali športi

Mitja se pri 37-ih na igrišču odlično počuti

TP / Ekipa
18. 11. 2013, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mitja Pleško je eden od najbolj prepoznavnih obrazov slovenske odbojke, ki se pri svojih sedemintridesetih letih na igrišču v dresu najuspešnejšega slovenskega kluba ACH Volley še vedno odlično počuti, še več, zase rad pravi, da je že tako retro, da je spet in.

Grega Wernig

In je bil že od nekdaj, še vedno je pravi zabavljač in tisti, ki skrbi za to, da so vse anekdote skrbno dokumentirane. V pogovoru za Ekipo je povedal, da je bil že kot otrok zelo živahen, rad je ponagajal starejšima sestrama, čeprav sta ga v mlajših letih zlahka obvladali:

»Spomnim se dneva, ko sem imel vsega dovolj. Sicer nikoli ni bilo kakšnih večjih provokacij, ko pa sta se spravili name, sta se enostavno name usedli, tako da se nisem mogel premakniti. Nekega dne se je Anita, to je srednja sestra, usedla name, me dražila z lasmi in ne vem še s cim, jaz pa sem se nekako osvobodil. Tako sem, po domače povedano, padel ven in obe sta se zaprli v kuhinjo. Vse, kar mi je prišlo pod roke, sem zmetal v kuhinjska vrata,« je povedal dolgoletni slovenski reprezentant, ki s svojimi 185 centimetri nedvomno ne sodi med visoke odbojkarje na položaju sprejemalca, kljub temu pa je uspel z ACH Volleyjem pisati odbojkarsko pravljico, prav tako je med italijansko elito na navdušenje navijačev uspel popeljati Ravenno.

»Zame ni bil uspeh le preboj med elito, moj osebni uspeh je bil tudi to, da sem stopil na uradno tekmo s 185 centimetri, če se nekoliko nategnem kot sprejemalec. Večinoma sem imel dobre izkušnje, so me pa tudi spraševali, kaj sploh še delam na igrišču, da tako ali tako ne zmorem, ker sem premajhen,« je še dodal Pleško, sicer ponosni oče dveletne Ave in petletnega Matije, s katerim rad zlaga lego kocke: »Nekega večera je potem, ko jih je nehal sestavljati, prišel do mene in rekel: 'Oči, te legice so res top š*t.' Nisem vedel, ali bi ga frcnil po glavi ali se začel smejati. Očitno moram paziti, kaj govorim.«