Košarka

Ščipanje in zmerjanje po tekmi

Ekipa
18. 11. 2013, 12.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Košarkarji Uniona Olimpije so v soboto v ligi ABA gostovali pri Budućnosti. Nekaj sekund pred koncem so zaostajali za dve točki, potem pa je Hrvat v dresu zmajev Jakov Vladović ob izteku časa dosegel trojko. Sodniki so koš priznali in sprožili besno reakcijo v domačem taboru, v katerem so svojo jezo nato stresli tudi na Ljubljančane.

KMA

Ali je bil koš dosežen pravočasno ali ne, bo odločilo vodstvo lige, saj se je Budućnost na zadnjo odločitev pritožila. Črnogorci so prepričani, da se je čas iztekel še pred metom Vladovića in da bi zmaga morala ostati doma. Takoj po koncu so se okrog zapisnikarske mize in sodnikov znašli številni poklicani in nepoklicani in s pritiskom na sodnike želeli doseči razveljavitev koša.

Ker jim to ni uspelo, so njihov bes občutili tudi košarkarji in vodstvo Olimpije. Predstavnik za stike z javnostjo Matej Bergant že na parketu, ko jih je vprašal, zakaj grozijo sodnikom, saj ga je športni direktor Budućnosti Gavrilo Pajović uščipnil in odrinil, vsi skupaj pa nato še v hodniku na poti v garderobo. »Zmerjali so tako trenerja kot igralce. Edini, ki so se obnašali normalno, sta bila nekdanja igralca Olimpije Aleksander Capin in Suad Šehović ter še neki mlad košarkar Budućnosti, ostali igralci in celotno vodstvo pa so udrihali po nas, kot da smo mi krivi, ker je bil koš priznan,« pravi Bergant in dodaja, da gostitelji nato Olimpiji niso pustili vložiti pritožbe zoper takšno obnašanje, delegat tekme, ki je bil Črnogorec, pa jih je prav tako ignoriral.