Ostali športi

Ni bilo dovolj

STA / S.R.
3. 11. 2013, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL tokrat v domači dvorani gostili Nashville Predators, ki so slavili zmago s 4:3. Gosti so povedli že s 3:1, preden so se kralji prebudili, izenačili na 3:3, a nato je David Legwand z zadetkom Nashvillu priigral zmago.

Anže Kopitar je bil eden od strelcev za LA, golu pa je dodal še podajo. Kopitar je na ledu preživel 22 minut in pol in v tem času v statistiko vpisal zadetek in podajo. Najprej je dosegel prvi zadetek kraljev na tekmi, ko je že v uvodni tretjini zadel za znižanje zaostanka za predatorji na 1:2, nato pa je bil še podajalec pri golu Dustina Browna za znižanje zaostanka na 2:3. Poleg Kopitarja in Browna je za Los Angeles Kings zadel še Mike Richards, proti vratom čuvaja mreže kraljev Jonathana Quicka pa je "letelo" le 17 strelov; ubranil jih je 13.

Hokejisti Colorada so doma v Denverju gostili Montreal Canadiens in zmagali s 4:1. Nekdanji dolgoletni vratar Montreala Patrick Roy je bil zmagovalec na prvi tekmi proti svoji nekdanji ekipi, saj je v tej sezoni trener moštva Colorado Avalanche, pri katerem je nekoč prav tako čuval mrežo.

Vratar domače ekipe Jean-Sebastien Giguere je zbral 29 obramb, zadetke pa so dosegli Gabriel Landeskog, PA Parenteau, Nathan MacKinnon in Ryan O'Reilly. To je bila še 12. zmaga za moštvo iz Denverja v 13 nastopih to sezono, s katero so hokejisti Colorada ne le najboljši v zahodni konferenci, temveč najboljša ekipa lige NHL. Doslej so edini poraz doživeli 17. oktobra proti Detroit Red Wings.

"Zabavno je, saj se nam je letos tu res vse poklopilo. Današnja tekma je veliko pomenila mojim fantom, a tudi meni osebno," je po novi zmagi dejal Roy, ki je več kot deset sezon igral za Montreal Canadiens in jih dvakrat popeljal do zmage v tekmovanju za Stanleyjev pokal, dvakrat pa je bil v dresu Montreala izbran tudi za najboljšega vratarja sezone.

Ekipa Colorado Avalance še nikoli doslej ni tako dobro začela sezone; izboljšala je tudi dosežek iz leta 1994, ko ji je še pod imenom Quebec Nordiques uspelo na uvodu v sezono nanizati 11 zmag in en poraz. Nekdanji branilec Avalanche Adam Foote je pred tekmo užival v slovesnosti, ko je ekipa upokojila njegov dres s številko 52. S tem se je pridružil drugim klubskim legendam, kot so Roy, Joe Sakic, Ray Bourque in Peter Forsberg.