Bencin

Räikkönenov konec tedna v Abu Dabiju vse slabši

STA / J. P.
2. 11. 2013, 21.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Finskemu dirkaču Kimiju Räikkönenu 17. dirka sezone svetovnega prvenstva v Abu Dabiju ne bo ostala v lepem spominu. Najprej jo je začinil sam z napovedanim bojkotom zaradi nerednih izplačil v Lotusu, zdaj pa so mu odvzeli še peto mesto iz današnjih kvalifikacij, ker njegov bolid ni bil skladen s tehničnim pravilnikom.

Nedeljsko dirko bo tako Finec, svetovni prvak iz leta 2007, ki se bo v naslednji sezoni preselil k Ferrariju, namesto na začetku začel na koncu startne ravnine.

Finski dirkač je že pred prihodom v Abu Dabi grozil, da do konca sezone sploh ne bo več nastopal, ker so mu pri Lotusu še dolžni precej denarja, po nekaterih neuradnih podatkih celo 15 milijonov dolarjev. Nazadnje se je le odločil za to, da bo sedel za volan, nenazadnje tudi zaradi možnosti, da še pride do skupnega drugega mesta za prvakom Nemcem Sebastainom Vettlom. Do bodočega sotekmovalca v ekipi iz Maranella Španca Fernanda Alonsa ga namreč loči le še 24 točk.

A naloga bo v Abu Dabiju zdaj precej težja. Zaradi tehnične neustreznosti dirkalnika so ga nekaj ur po koncu kvalifikacij s petega mesta prestavili na zadnje, njegovo peto mesto bo na startu nedeljske dirke zasedel Nemec Nico Hülkenberg, eno startno mesto pa bo pridobil tudi Alonso, ki se v kvalifikacijah sicer ni izkazal in je bil šele 11.