Zabava

Nekoč Game Over, danes M.A.D.

Alesh Maatko
2. 11. 2013, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Popularna skupina Game Over končuje mladostno obdobje svojega življenja ter vstopa v zrelost z novim članom in novim, kot pravijo, še močnejšim imenom - M.A.D.

Agencija Ekskluzivno

Mark in Dennis, člana nekdaj izjemno popularne skupine Game Over, sta oblikovala novo skupino z imenom M.A.D. V svoje vrste sta sprejela izjemnega vokalista Alena, 23-letnega Koprčana, ki izhaja iz glasbene družine. "Opažen je bil s svojimi hudomušnimi posnetki pesmi na facebooku, ki jih je prepeval dekletom in tako izpolnjeval glasbene želje. Prosila sva ga, če lahko posname pesem za najinega prijatelja, in Alen nama je željo izpolnil, hkrati pa izrazil željo, da bi z nama posnel kakšen posnetek, in takrat se je zgodba skupine M.A.D. začela," pojasnjujeta Dennis in Mark. Fantje so že posneli pesem Žal mi je. Za izpovedno balado, ki govori o moškem, so posneli tudi videospot, ki je nastal pod taktirko Benjamina Isovskega, luč sveta pa bo ugledal že čez nekaj dni.

Agencija Ekskluzivno, Alesh Maatko

Spomnimo, zgodba zasedbe Game Over, ki so jo sestavljali Mark, Dennis in Steffanio, se je začela leta 2002, in sicer z udarnim nastopom in s skladbo Ubila si del mene, ki so jo predstavili na Viktorjih 2002. Fantje so takrat povsem pretresli slovensko glasbeno sceno, med uspehe, ki so jih nanizali v času svojega delovanja, pa med drugim spadajo razprodani nastopi na vseslovenski turneji Popstars tour v letih 2002 in 2003 ter odlično prodajana albuma Igra za dva in Višja sila. Singel Ubila si del mene jim je s prodanimi 8.000 izvodi prislužil zlato ploščo, s platinasto ploščo je bila nagrajena prodaja albuma Višja sila (več kot 13.000 izvodov), medtem ko si je album Igra za dva z več kot 20.000 prodanimi izvodi najprej prislužil dvojno platinasto ploščo, tej pa je sledila še diamantna (več kot 30.000 prodanih izvodov). Lansko leto, po desetih letih, so se fantje – starejši, modrejši in bolj šarmantni – znova združili in spomladi pripravili nepozaben koncert. Zdi se, da so se znova našli, toda bolezen je Steffaniu, ki se bori z rakom, prekrižala optimistične načrte. Kot je optimističen njihov zadnji singel Ne obupaj, ki so ga predstavili lansko jesen ter ob tem povedali: "Ne obupaj, če hudo ti je; kar ne ubije, to ojača te; dvigni glavo, solze zbriši zdaj, bori se, ne glej nazaj ..."

Agencija Ekskluzivno, Alesh Maatko

Agencija Ekskluzivno, Alesh Maatko