Ostali športi

Dejan Zavec danes proti Keithu Thurmanu

STA / S.R.
9. 3. 2013, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Drevi oziroma v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah bo znano, ali bo ptujski boksar Dejan Zavec našel recept, kako ugnati Američana Keitha Thurmana.

Reuters

Dvoboj v dvorani Barclays center v Brooklynu bosta ob 3.30 prenašala tudi ameriška televizija HBO ter slovenski Kanal A.

V ringu si bosta nasproti stala dva različna svetova, izkušeni, 36-letni Zavec, ki je v poklicni karieri zbral 32 zmag (18 s KO) in dva poraza, ter mladi, 24-letni boksar, ki v svoji karieri še ni doživel poraza, od 19 zmag pa jih je 18 dosegel s knockoutom.

Za Zavca je to drugi dvoboj v ZDA, leta 2011 ga je v Biloxiju v Mississippiju v prekinjenem dvoboju zaradi Zavčeve poškodbe očesa premagal Andre Berto.

Thurman in Zavec se bosta pomerila v zgodnjih jutranjih urah v nedeljo po slovenskem času. V dvorani Barclays Center v Brookylnu se bo boksarski praznik začel že nocoj ob 23. uri. Predvidenih je skupaj deset dvobojev, od tega si dva delita naziv glavnega dogodka večera in bosta potekala v 12 rundah.

To bo dvoboj med Zavcem in Thurmanom v velterski kategoriji po različici WBO za naslov izzivalca svetovnemu prvaku Timu Bradleyju, zatem pa se bosta za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji pomerila še Američana Bernard Hopkins in Tavoris Cloud.