Košarka

Vstopnice za eurobasket 2013 na Petrolu

STA / S.R.
6. 3. 2013, 15.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hitro se bliža 18. marec, ko bo možno kupiti prve vstopnice za letošnje košarkarsko evropsko prvenstvo v Sloveniji.

Z danes sklenjeno pogodbo med Petrolom in podjetjem EuroBasket 2013, lokalnim prirediteljem EP, bodo te na voljo zgolj na bencinskih servisih Petrol oziroma na prodajnih mestih Eventim.

Hkrati je Petrol - podobno kot lani ob olimpijskih igrah v Londonu - postal ekskluzivni prodajalec navijaških rekvizitov in druge opreme, vezane na EP (od 4. do 22. septembra).

Medtem ko bo v Sloveniji vstopnice moč kupiti proti koncu marca, bodo navijaški pripomočki in oprema na servisih Petrol dosegljivi konec maja oziroma v začetku julija. Hkrati bodo lahko obiskovalci prvenstva v navijaških središčih ter mediji, prostovoljci in pomembni gostje uživali tudi v Petrolovi Kavi na poti, ki je postala uradna kava eurobasketa 2013.

"Ker je Petrol številka 1 po prodaji v Sloveniji, je prav, da je prisoten tudi pri najbolj pomembnem športnem dogodku v zgodovini Slovenije. Poleg prodaje vstopnic bo na naših servisih možno kupiti tudi športne rekvizite in to ne le v Sloveniji, temveč v naši širši regiji. Vstopnice bodo na voljo tudi na Hrvaškem, BiH, Srbiji in Črni gori," pravi predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.

Podjetje Eurobasket 2013 počasi zapira sponzorsko konstrukcijo prvenstva. Evropska košarkarska zveza lokalnemu organizatorju dovoli 16 pokroviteljev, razdeljenih v tri skupine. Med štirimi glavnimi pokrovitelji sta za zdaj Hypo banka in Fructal, pri sponzorjih dogodka (Spar, Petrol) sta še dve prosti meti, med osmimi uradnimi pokrovitelji pa so trenutno Panvita, BMW, Sintal, Adecco in skupina Laško.