Liga Evropa

Maribor bo evropsko ligo lovil proti mednarodni zasedbi iz Azerbajdžana

G.G.
5. 8. 2016, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mariborski nogometaši bodo v zadnjem predkrogu evropske lige igrali proti azerbajdžanski Gabali. Zmagovalec dvoboja se bo prebil v skupinski del evropske lige.

Grega Wernig
V 3. predkrogu so Mariborčani tesno izločili škotski Aberdeen.

Prva tekma bo 18. avgusta, povratna pa 25. avgusta. Zmagovalec dvoboja se bo prebil v skupinski del evropske lige.

Čeprav bi lahko mariborski nogometaši dobili na papirju zahtevnejšega tekmeca (Slavia Praga ali Brøndby), pa tekmeci iz Gabale ne bodo mačji kašelj za Štajerce. V lanskem letu so v azerbajdžanskem prvenstvu osvojili tretje mesto, igrali pa so tudi v skupinskem delu Lige Evropa. V skupini so se uvrstili na četrto, zadnje mesto, so pa dvakrat remizirali z grškim Paokom.

V letošnjih kvalifikacijah za Ligo Evropa so gladko odpravili gruzinsko Samtredio, MTK iz Budimpešte ter kar nekoliko presenetljivo francoski Lille. V Lillu so iztržili izjemno ugodnih 1:1, nato pa v Bakuju (tekme niso odigrali na domačem stadionu v Gabali, ki sprejme le 5000 obiskovalcev) zmagali z zadetkom 25-letnega hrvaškega vezista Filipa Ozobića, ki je še lani igral za Slavena iz Koprivnice.

Zasedba iz Gabale je mednarodno pisana. Na zadnji tekmi proti Lillu sta bila med prvo enajsterico le dva nogometaša iz Azerbajdžana. Na zelenici sta jima družbo delala še Ukrajnica, Brazilec, Srb, Liberijec, Gruzijec, Estonec, Brazilec in Hrvat.