Nogomet

Slovenski nogometaši danes z Alžirijo

STA/M.J.
5. 3. 2014, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenska nogometna reprezentanca bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji igrala v skupini E skupaj z Anglijo, s San Marinom, z Litvo, Estonijo in s Švico. Prvi obračun jo čaka 8. septembra v Estoniji, že danes ob 18. uri v Alžiriji pa prvi letošnji test. V prijateljsko tekmo gredo Slovenci samozavestno.

Nikola Miljković

Slovenija ima z Alžirijo dobre izkušnje, saj imajo tokratni tekmeci vrste Srečka Katanca prav posebno mesto v slovenski zgodovini. Prva zmaga na svetovnem prvenstvu, v Južnoafriški republiki 2010, je prav gotovo prelomnica, ki je slovenski nogometni navdušenci ne bodo pozabili. Tokrat se bosta reprezentanci srečali v okviru priprav, Alžirci na svetovno prvenstvo, Slovenija pa na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ki se začnejo v septembru.

Na seznamu za tekmo z Alžirijo v Blidi so vratarji Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Benfica) in Vid Belec (Olhanense), branilci Gregor Balažic (Karpati Lvov), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Hapoel Tel Aviv), Bojan Jokić (Villareal), Miral Samardžić (Šerif Tiraspol), Andraž Struna (Giannina) in Martin Milec (Maribor), zvezni igralci Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Red Bull Salzburg), Andraž Kirm (Groningen), Rene Krhin (Bologna), Jasmin Kurtić (Torino), Aleš Mertelj (Maribor) in Nejc Pečnik (Crvena zvezda) ter napadalci Roman Bezjak (Ludogorec), Valter Birsa (Milan) in Tim Matavž (PSV).

Že tri ure pred tekmo med Alžirijo in Slovenijo pa bo v Kopru tudi prijateljski obračun reprezentanc do 21 let, in sicer slovenske in hrvaške.