Nogomet

Slovenski estradniki na nogometno SP v Moskvo

STA / A.M.
23. 5. 2013, 08.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moskva bo letos od 2. do 12. junija gostiteljica nogometnega svetovnega prvenstva umetnikov in glasbenikov. Edinstven dogodek, ki bo pod isto streho skupaj z veliko humanitarno akcijo za pomoč bolnim otrokom, so poimenovali Art-Footbal 2013.

Slovenci bodo igrali v skupini D, kjer so še Nizozemska, Izrael in Ukrajina. V nadaljnje tekmovanje oziroma v polfinale pa vodi le prvo mesto v skupini. Okostje slovenske ekipe sestavljata nekdanja reprezentanta Đoni Novak in legendarni kapetan Maribora Grega Židan, ki je zaigral kar za tri reprezentance (Jugoslavijo, Hrvaško in Slovenijo).

Za Češko bo nastopil nekdanji zvezdnik Juventusa Pavel Nedved, tudi Brazilci imajo skritega asa v rokavu, saj pravila tekmovanja dovoljujejo, da v vsaki reprezentanci lahko nastopita dva bivša nogometaša.

Selektor slovenske reprezentance "estradnikov" je Slaviša Stojanović, odličen glasbenik in nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance, njegov pomočnik pa Magnifico. Med imeni nogometašev so glasbeniki Milan Pečovnik Pidži, Miro Todosovski, Omar Naber, Rafel Zupanc Raf, Nenad Čirjak, Primož Lajovec, Enver Čirič, Matej Selan in Damir Lisica, Domen Vidic, režiser Slobodan Maksimovič, igralec in pisatelj Matjaž Pikalo, športni novinar Tomaž Klemenčič, nekdanji nogometaš, glasbenik in producent Franc Nani Matjašič in vratarja Tomaž Strgar in glasbeni manager Jani Jerant. Seznam slovenske vrste še ni dokončen. Slovenska sodniška trojka na SP pa bo Čazim Sabotić, Tilen Strgar in Jaka Štrus.

Slovence prva tekma čaka 4. junija na stadionu Torpeda proti Nizozemski, drugi obračun bo 6. junija na stadionu Krila Sovjetov proti Ukrajini, zadnjo tekmo v skupini pa igrajo 8. junija proti Izraelu. Polfinalne tekme so na sporedu 10. junija, veliki finale, ki bo na stadionu Torpeda v Moskvi, pa bo 11. junija ob 17. uri z neposrednim televizijskim prenosom.