Nogomet

Klose dobil vijoličasti karton, nato pa še rdečega

STA / S.R.
19. 10. 2012, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nemški nogometni reprezentant Miroslav Klose je danes dobil nagrado za svojo nedavno športno potezo, ko je priznal, da je zadetek dosegel z roko, sodnik pa ga je nato razveljavil.

Nogometni klub Fiorentina je Nemca nagradil z vijoličastim kartonom, priznanjem, ki ga vsak mesece podeljujejo športnikom za poteze fair playa.

Priznanje Cartellino Viola, simbolični karton v Fiorentininih klubskih barvah, ki pomeni nagrado za prispevek k športni in pošteni igri, si je nemški napadalec prislužil konec septembra. Na tekmi z Napolijem je dosegel zadetek za vodstvo z 1:0, a je stopil do sodnika in priznal, da ga je dosegel z roko, tako da je slednji gol razveljavil. Napoli je na koncu zmagal s 3:0, Klose pa je za potezo že dobil številne čestitke v domovini in v Italiji.

"Nimam težav s tem, da bi priznal svojo napako. To sem storil tudi za vse naše mlade navijače, ki jim moramo biti zgled," je ob podelitvi Fiorentinine nagrade dejal Klose.

Zanimivo pa je, da je imela podelitev priznanja Kloseju še nadaljevanje - predstavnik toskanskega kluba Gianfranco Teotin je namreč 34-letnemu Kloseju nato pokazal še rdeči karton. S tem je izpolnil zahtevo nekaterih navijačev, ki ne morejo pozabiti, da jim je odlični strelec - za nemško reprezentanco je zbral že 67 golov - pred tremi leti še v dresu Bayerna v ligi prvakov zabil gol iz prepovedanega položaja.

Klose je šaljivi vložek sprejel z nasmeškom in tedanje dogajanje takole povzel: "Pogledal sem sodnika in stranskega sodnika, pa nihče ni pokazal, da bi bilo kaj narobe. Ko sem videl posnetek, je bilo jasno, da je šlo za prepovedan položaj, a je bilo že prepozno."