Zanimivosti

Tudi elita ni imuna na Gangnam Style

S.R.
19. 10. 2012, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred Psyjevim vesoljnim hitom Gangnam Style niso varne niti elitne šolske ustanove, saj so se izdelave parodije omenjenega hita lotili tudi na prestižni angleški šoli Eton.

Tudi fantje s te najbolj elitne šole v Veliki Britaniji so se namreč odeli v frake in kravate, ter se malce preizkusili v slovitem Psyjevem konjskem plesu. A čeprav bi pričakovali, da jih bodo vodilni za to kaznovali, pa ravnatelj Etona Tony Little pravi, da si je ogledal njihov posnetek in da je v njem užival.

Da gre res za elitno ustanovo lepo pokaže podatek, da je slavnih bivših dijakov Etona toliko, da so jih morali razvrstiti v kategorije, od premierjev pa do oseb z modro krvjo (tja sta hodila tudi princa William in Harry). Seveda pa vse do sedaj na šoli ni bilo še prav nobenega zvezdnika korejskega popa oziroma ''K-popa''. No, sedaj se je spremenilo tudi to, saj je skupina šestih 17-letnih fantov ustvarila internetni hit, ki ga je poimenovala ''Eton Style''  in ga objavila na YouTube, kjer je kmalu postal velika senzacija. V samo dveh dneh (objavljen je bil 17. oktobra) je njihova parodija namreč že zabeležila preko 428.000 ogledov).

Etonijci (the Etonians), kot učenci pravijo sami sebi plešejo v šolskih uniformah in belih kravatah, v besedilu pa se norčujejo iz svojih pretirano ''polikanih'' podob, refren pa so seveda spremenili v ''Eton Style''. Ravnatelj Tony Little je sicer priznal, da je vedel, da fantje nekaj naklepajo, a da niso točno vedeli kaj, niti jim parodije niso želeli prepričati. V spotu se tako pojavi tudi kar nekaj učiteljev.

Ko so novinarji ravnatelja vprašali, ali se mu video zdi smešen, je le odgovoril, da je ''več kot to, saj se norčuje iz tega, kako učenci te šole izgledajo v očeh drugih'' – torej preveč polikani in vzvišeni