Košarka

Ob pomoči gledalcev Union Olimpija cilja na drugo zmago

STA / S.R.
19. 10. 2012, 08.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Košarkarje Uniona Olimpije danes ob 20.45 čaka prva domača tekma v novi sezoni evrolige.

Tekmec, turški Fenerbahče Ülker, ima letos eno najmočnejših zasedb v evroligi, zato bodo morali Ljubljančani za zmago prikazati odlično igro.

Da so zeleno-beli košarkarji sposobni igrati na vrhunski ravni, so navkljub mladi in prenovljeni ekipi že dokazali. V uvodnem krogu evrolige so v gosteh presenetili italijanski Cantu, s tremi zmagami v štirih krogih pa tudi v ligi Aba zasedajo mesta tik pod vrhom.

Vseeno bodo morali za zmago proti Fenerbahčeju, ki je po proračunu 19,5 milijona evrov peta najbogatejša ekipa v evroligi, prikazati vrhunsko košarko, kot pravi trener Sašo Filipovski, najboljšo v tej sezoni.

Pomembno vlogo lahko odigrajo tudi gledalci. Ob glasni podpori s tribun je Union Olimpija v preteklih sezonah premagala že marsikaterega velikana evropske košarke, dober obisk pa si klub, ki je letos za približno 25 odstotkov znižal cene vstopnic, obeta tudi danes. "Gledalci nam lahko pomagajo, da damo od sebe 120 odstotkov in da se na koncu skupaj veselimo zmage," sporoča Filipovski.

Po imenih igralcev ima Fenerbahče ekipo za naskok na sam evropski vrh. Novi trener Simone Piangiani, ki je šest sezon uspešno vodil zasedbo Montepaschija iz Siene, je v klub pripeljal enega najboljših organizatorjev igre v Evropi, makedonskega reprezentanta Boja McCalebba, vsestranskega Afričana Romaina Sata ter izkušenega centra Davida Andersena, ki ob številnih turških reprezentantih, vključno z našim Emirjem Preldžićem, sestavljajo spoštovanja vredno zasedbo. Nenazadnje je Fenerbahče v pripravah na novo sezono premagal celo Boston Celtics iz lige NBA (97:91).