Košarka

Saša Vujačić spet čez lužo

SAT/M.J.
3. 2. 2014, 10.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenski košarkar Aleksander Vujačić bo, kot vse kaže, spet zaigral v severnoameriški ligi NBA. Nekdanji član moštva Los Angeles Lakers, s katerim je osvojil dva naslova prvaka lige NBA, se bo tokrat pridružil mestnim tekmecem Los Angeles Clippers, ki naj bi s prostim igralcem sklenili desetdnevno pogodbo, poroča spletna stran ESPN.

Nebojsa Tejic/Fotos

Vujačić naj bi se z vodstvom Clippers sestal že danes v Denverju in nato zvečer na tekmi proti Denver Nuggets že oblekel novi dres. Trener LA Clippers Doc Rivers je pred časom dejal, da ga slovenski košarkar zelo zanima in ni zavrnil možnosti, da se z njim dogovorijo za sodelovanje.

"Saša mi je všeč. Ne vem sicer, če se bomo odločili za sodelovanje z njim ta trenutek, a zelo mi je všeč," je dejal Rivers prejšnji mesec.

Mariborčan v ligi NBA ni igral vse od sezone 2011, v kateri je v dresu New Jersey Nets v povprečju dosegal po 11,4 točke na tekmo. Na zadnje je igral za turški Anadolu Efes, kjer je v zadnjih dveh sezonah dosegal po 11 točk na tekmo.

Njegova kariera v ligi NBA se je začela leta 2004, ko so ga LA Lakers izbrali v prvem krogu nabora NBA, nato pa je z jezerniki v sezonah 2009 in 2010 osvojil dva šampionska prstana. Če bo res podpisal desetdnevno pogodbo z LA Clippers, bo v ekipi ta čas njihov edini igralec, ki je kdaj osvojil šampionski prstan za prvaka lige NBA.