Zimski športi

Sprint v Dobbiacu: Višnarjeva 6., Klavžar 66.

N.J.
2. 2. 2014, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Norvežana Martin Björgen in Ola Vigen Hattestad sta zmagovalca sprinta smučarjev tekačev v prosti tehniki na tekmi za svetovni pokal v Dobbiacu. Na zadnji tekmi pred vrhuncem letošnje zime, olimpijskimi igrami v Sočiju, so v izločilnih bojih nastopile tri Slovenke, najvišje je končala Katja Višnar, ki je bila šesta. Vesna Fabjan je bila sedma, Alenka Čebašek pa 18.

neveitalia.it

Čebaškova je izpadla v četrtfinalu, v katerem sta Višnarjeva in Fabjanova v svoji skupini osvojili drugo mesto. V polfinalu sta nastopili v isti skupini, v finale pa se je kot srečna poraženka prebila Višnarjeva. Na začetku finala je bila še v boju za stopničke, nato pa ni našla stika z najhitrejšimi, za zmagovalko je na koncu zaostala tri sekunde.

Za Björgnovo sta končali Nemka Denise Herrmann in Norvežanka Ingvild Flugstad Östberg, najhitrejša v kvalifikacijah. V teh je Višnarjeva osvojila drugo mesto, Fabjanova tretje, Čebaškova pa 17.

Poleg Hattestadta sta na odru za zmagovalce stala še njegov rojak Eirik Brandsdal in Nemec Josef Wenzl. Edini Slovenec na startu Boštjan Klavžar je sprinterski nastop končal v kvalifikacijah, osvojil je 66. mesto.