Ostali športi

Murray popeljal Britance v četrtfinale Davisovega pokala

STA / J. P.
3. 2. 2014, 09.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Znani so vsi udeleženci četrtfinala teniškega tekmovanja za Davisov pokal v svetovni skupini. Zadnjo vstopnico so si priigrali Britanci, ki so na krilih Andyja Murrayja izločili reprezentanco ZDA. Murray je v San Diegu osvojil odločilno tretjo točko za Veliko Britanijo, potem ko je s 7:6 (5), 6:7 (3), 6:1 in 6:3 premagal Američana Sama Querreyja.

Britanci so tako prvič po letu 1935 premagali reprezentanco ZDA, obenem pa se prvič po letu 1986 prebili do četrtfinala Davisovega pokala. Že pred tem so si četrtfinale Davisovega pokala zagotovile reprezentance Italije, Češke, ki brani naslov, Japonske, Nemčije, Francije, Kazahstana in Švice.

Četrtfinalni dvoboji (Japonska - Češka, Francija - Nemčija, Švica - Kazahstan, Italija - Velika Britanija) bodo na sporedu od 4. do 6. aprila.

Najvišjo zmago so si v La Roche-sur-Yonu priigrali Francozi, ki so bili kar s 5:0 boljši od Avstralcev. Francozi se bodo v četrtfinalu pomerili z Nemci, ki so v Frankfurtu s 4:1 ugnali Špance. Z enakim izidom so v Tokiu Japonci premagali Kanado, v nadaljevanju se bodo merili z branilci naslova Čehi. Ti so v Ostravi s 3:2 premagali Nizozemsko. 

S prav tako 3:2 so v Astani Kazahstanci ugnali Belgijce in bodo v četrtfinalu prekrižali loparje s Švicarji, ki so bili v Novem Sadu s 3:2 boljši od srbske izbrane vrste. Italijani so v Mar del Plati s 3:1 v gosteh premagali Argentince, ki so igrali brez poškodovanega Juana Martina del Potra. V nadaljevanju jih čakajo Britanci, ki so izločili ZDA.