Košarka

Union Olimpija začenja drugi del evropskega pokala proti Hapoelu

STA/M.J.
8. 1. 2014, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Košarkarji Uniona Olimpije bodo danes ob 20.30 odigrali prvo tekmo drugega dela evropskega pokala. Tekmec v dvorani Stožice bo Hapoel iz Jeruzalema.

Arsen Perić

Po desetih krogih prvega dela je v drugorazrednem evropskem klubskem tekmovanju ostalo še 32 ekip; štiriindvajset najboljših iz prvega dela tega pokala ter osem najslabših iz elitne evrolige. Ljubljančani, ki so v prvem delu osvojili prvo mesto v svoji skupini z izkupičkom 7-3, bodo zdaj nastopali v skupini M skupaj s turškim Banvitom Bandirmo, kijevskim Budivelnikom in Hapoelom iz Jeruzalema.

"Hapoel je izredno izkušena ekipa, ki kaznuje vsako napako nasprotnika. Je trenutno prvouvrščena v izraelskem prvenstvu. Ima tri odlične in izkušene reprezentante Halperina, Eliyahuja in Greena. Slovenska javnost še posebej dobro pozna Halperina, ki je pred leti igral v Olimpiji. Na teh prostorih je dobro poznan tudi Kitchen, ki je nekaj časa igral v Cedeviti.

Hapoel igra hitro tranzicijsko košarko, zato bo treba paziti na njihov protinapad. Bolj, ko jih bomo umirili na igro pet na pet, več priložnosti za zmago imamo. Vladović je izpustil nekaj treningov zaradi poškodbe prepone, a bo vseeno pripravljen pomagati soigralcem," pravi strateg Aleš Pipan.

Vsaka ekipa v drugem delu evropskega pokala bo odigrala še šest tekem. Najboljši dve iz vsake skupine bosta napredovali v osmino finala na izločanje. Skupina z Unionom Olimpijo se bo križala s skupino I, v kateri so francoski Nanterre, italijanski Cantu, turška Pinar Karsiyaka ter Ratiopharm Ulm iz Nemčije.