Šport

Znana naša izbrana vrsta za svetovno prvenstvo

M.J.
8. 1. 2014, 09.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denić je po zadnjem treningu v Zrečah objavil seznam 16 igralcev. Na četrtkovi kvalifikacijski tekmi 5. kroga s Švico v Schaffhausnu, ki se bo pričela ob 20. uri, za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015 ne bodo nastopili Staš Skube, Nenad Bilbija, Klemen Ferlin in Mario Šoštarič.

Reuters

V izbrano vrsto se vrača vratar Gorazd Škof, ki je saniral poškodbo gležnja, v odsotnosti drugega vratarja Primoža Prošta iz nemškega Göppingena pa bo nastalo vrzel zapolnil celjski vratar Matevž Skok.

V primerjavi z zadnjo tekmo z Luksemburgom v Velenju se v izbrano vrsto vračajo Marko Bezjak, Vid Kavtičnik in Dean Bombač.

Na Denićevem seznamu so naslednji igralci:
- vratarja: Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško)
- krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Brest Meškova), Dragan Gajić in Vid Kavtičnik (oba Montpellier);
- zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Hannover), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk) in Jure Dolenec (Montpellier);
- krožni napadalci: Matej Gaber (Montpellier), Miha Žvižej (Toulouse) in Peter Pucelj (Eisenach).