Košarka

Dragić zopet odličen v dresu Phoenixa

STA / S.R.
30. 11. 2013, 08.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Moštvo severnoameriške košarkarske lige Phoenix Suns je v noči na soboto v gosteh premagalo Utah Jazz s 112:101, Goran Dragić pa je za zmagovalce v 39 minutah prispeval 19 točk, devet podaj in tri skoke. Igrali so tudi New York Knicks, ki so s 95:97 izgubili pri Denver Nuggets, Beno Udrih je v petih minutah vknjižil skok in podajo za New York.

Sinoči sta bila v NBA dejavna oba slovenska košarkarja, ki si kruh služita čez lužo, uspešnejši pa je bil Dragić, ki je za zmago svoje ekipe prispeval 19 točk. Phoenix je imel v tekmi dve slabi minuti in sicer uvodni, ko je Utah povedel z devetimi točkami. Odmor je hitro rešil zaplet in Phoenix se je vrnil z močnim napadom. Kar šest igralcev je doseglo deset ali več točk, med njimi tudi slovenski reprezentant.

"Želeli smo krožiti z žogo, najti prostor pod košem in iskati odkrite igralce. Kadar si dobro delimo žogo, potem smo zares nevarno moštvo," je po tekmi dejal Dragić. Prvi strelec ekipe je bil s 23 točkami Markieff Morris, Eric Bledsoe jih je tako kot Dragić prispeval 19, Miles Plumlee pa je 15 točkam dodal še deset ujetih žog. "Vsi smo predani naši igri, dosegamo veliko trojk. Dobro delamo in garamo na igrišču, to je v osnovi to. Branilci so naredili odlično delo in zmeraj v pravem času našli dobro postavljene soigralce," pa je po tekmi dejal Morris.

Drugi Slovenec v ligi Udrih ni bil tako uspešen. Njegovi kratkohlačniki so izgubili, Udrih pa ni imel vidnejše vloge na tekmi. New York je izgubil še osmič zapored, Carmelo Anthony pa je ob zvoku sirene zgrešil met za tri točke, ki bi New Yorku zagotovil zmago. "Ni mi uspelo, tako preprosto je to. Soigralci so naredili vse kar je bilo potrebno, stopil sem na mesto, imel priložnost za zmago, a žoga ni šla skozi obroč. Tako je, žal," se je s pepelom po tekmi posipal Anthony, ki je bil s 27 točkami kljub temu najboljši igralec ekipe. Ty Lawson je za Denver prispeval 22 točk.

V ostalih tekmah so Charlotte Bobcats z 92:76 premagali Milwaukee Bucks, Orlando Magic so morali z 91:109 priznati premoč San Antonio Spurs, Toronto Raptors pa Miami Heat s 83:90. Atlanta Hawks so Dallas Mavericks ugnali z 88:87, Boston Celtics pa Cleveland Cavaliers s 103:86. Detroit Pistons so klonili proti Los Angeles Lakers s 102:106, Houston Rockets so New Jersey Nets premagali 114:95, Oklahoma City Thunder pa po podaljšku Golden State Warriors s 113:112. Indiana Pacers so bili od Washington Wizards boljši s 93:73, Philadelphia 76ers so proti New Orleans Pelicans izgubili s 105:121, Sacramento Kings pa proti Los Angeles Clippers po podaljšku z 98:104.