Nogomet

Ačimović in Stanković sta vedno dobrodošla

Robert Balantič
28. 11. 2013, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Olimpija je znova v središču pozornosti. A tokrat ne zaradi porazov ali zmag, športni dosežki so potisnjeni nekoliko v ozadje oziroma so v senci namigovanj o morebitnih spremembah v vrhu klubske piramide.

Grega Wernig

Izet Rastoder zagotavlja, da o morebitnem prihodu Mileta Ačimovića in Dejana Stankovića ne ve nič, o tem, ali ju morda vabi kdo drug, noče razpredati. Svojega položaja se za vsako ceno ne misli oklepati, a komurkoli ga vendarle ne namerava prepustiti.

Informacija o morebitni vrnitvi Mileta Ačimovića v Stožice, tokrat v navezi s svojim svakom Dejanom Stankovićem, je po pričakovanjih dvignila veliko prahu. In odprla kar nekaj vprašanj, na želene odgovore bo vendarle treba počakati še nekaj časa. Seveda nas je zanimalo, kaj o vsem skupaj meni prvi mož kluba. »Nič ne vem. Vi ste pisali o tem, najbrž boste vedeli kaj več, jaz res nimam takšnih informacij. Sicer pa je dejstvo, da sta oba izjemna fanta in vsekakor dobrodošla v vsakem klubu, ne le v Olimpiji. Z Miletom Ačimovićem sem že sodeloval. Verjamem, da bo tudi on potrdil, da je bil najin odnos nadvse korekten. O njem nimam slabe besede, iz kluba je odšel na lastno željo, ko je prevzel odgovornost za slabše rezultate. Dejana Stankovića sem imel prav tako priložnost spoznati in tudi njemu lahko namenim le pohvale. Kot sem že povedal, sta v Olimpiji vedno dobrodošla,« se je odzval Izet Rastoder.

Z Miletom Ačimovićem sem že sodeloval. Verjamem, da bo tudi on potrdil, da je bil najin odnos nadvse korekten. O njem nimam slabe besede, iz kluba je odšel na lastno željo, ko je prevzel odgovornost za slabše rezultate. Dejana Stankovića sem imel prav tako priložnost spoznati in tudi njemu lahko namenim le pohvale.

Kaj pa, če ju morda snubi kdo drug, ki želi zasesti vaše mesto? Ačimović in Stanković sta močni imeni, vsekakor bi bila pomembna aduta morebitnega naslednika. »Vse je odprto. Klub je društvo, odločitve se sprejemajo na skupščini. Če je kdo željan dela v Olimpiji, so mu vrata odprta. Vsakemu, ki ima načrt za dolgoročno stabilnost in vizijo za nadaljnji razvoj kluba, bom prepustil svoje mesto. Z veseljem! Hkrati mora seveda imeti ali zagotoviti dovolj denarja, da bi bili cilji uresničljivi. Po vseh težavah, s katerimi se je klub ukvarjal v preteklosti, zdaj ne more več propasti. Naredili smo zares veliko in nikomur ne bom dovolil, da bi to uničil,« je povedal predsednik zmajev, ki so bolj kot ne odvisni od njegovih finančnih vložkov. Olimpija bi za lažje delovanje in ambicioznejše cilje nedvomno nujno potrebovala močne pokrovitelje. Mar klub ni dovolj dobra blagovna znamka, da bi jih lahko privabili k sodelovanju? »Velika podjetja, ki bi lahko pomagala, so izgubila družbeno odgovornost. Olimpija ni privatna lastnina, je društvo. In društva ne moremo reševati z zasebnim kapitalom. Logično bi bilo, da se financiranje društev ureja s pokroviteljstvom javnih podjetij.«

Kaj pa pomoč mesta? »Ah, za odgovor na to vprašanje bi se morali obrniti na koga drugega. Ponosen sem na to, kako Olimpija živi in deluje. Naše poslovanje je popolnoma transparentno, sledljivo, bilance so javno objavljene, revizija opravljena. Vsak član društva lahko v vsakem trenutku pogleda, kar ga zanima. Naj tako naredijo tudi vsi ostali klubi,« je odvrnil Izet Rastoder in odgovoril še na očitke, da Olimpiji denar tudi posoja: »Povejte mi eno finančno ustanovo, ki bi v nastalih razmerah dala kredit nekomu, ki nima niti ene same zadeve za garancijo.«