Košarka

Dragićevih 31 točk ni bilo dovolj

STA / S.R.
21. 11. 2013, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta ponoči na parket stopila oba Slovenca in izgubila s svojima moštvoma kljub odličnima predstavama pod obročema. Goran Dragić je bil prvi strelec Phoenixa z 31 točkami, Beno Udrih je v svoji najboljši letošnji predstavi prispeval 19 točk.

Phoenix Suns Gorana Dragića je na domačem parketu priznal premoč Sacramento Kings s 106:113, New York Knicks Bena Udriha pa je doma igral z Indiana Pacers in klonil s 96:103.

Dragić je v 36 minutah igre v statistiko tekme vpisal 31 točk, pet podaj, dva skoka, ob metu iz igre 10:20, dal pa je tudi tri trojke v šestih poskusih ter bil izjemno natančen v prostih metih (8:9). Kljub odlični predstavi Dragić ni mogel preprečiti že četrtega poraza zaporedoma ter šestega skupno.

Ekipa New York Knicks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma po podaljšku izgubila z Indiano Pacers s 96:103, čeprav je Beno Udrih prikazal svojo najboljšo predstavo v dresu Knicks. Že drugič je igral v prvi peterki in v nekaj manj kot 38 minutah dosegel 19 točk, osem skokov in štiri podaje. Enaindvajset točk je prispeval Metta World Peace, prvi strelec kratkohlačnikov pa je bil Carmelo Anthony s 30 točkami in 18 skoki.

Indiana ostaja med najbolj učinkovitimi moštvi in je z desetimi zmagami ter le enim porazom trdno na vrhu prvenstvene lestvice, kratkohlačniki pa nadaljujejo s slabimi predstavami na domačem parketu s šestim domačim porazom po vrsti ter četrtim zaporedoma. Skupno so vpisali že osmi poraz, z le tremi zmagami pa so trenutno v spodnjem delu lestvice.

V dresu Indiane je blestel Paul George, ki je zadel vse tri proste mete le pet sekund pred koncem rednega dela ter izsilil podaljšek, v katerem je nanizal devet točk za najboljšo predstavo v sezoni, v kateri je vpisal skupno 35 točk. "Moral sem biti čim bolj agresiven, nisem želel preveč izstopati ali iskati le priložnosti zase, želel sem, da žoga čim bolj kroži ter da dobimo prave priložnosti za met na koš," je dejal George.

"Mislil sem, da smo že zmagali. V podaljšku pa so se le sprehodili," je bil poklapan najboljši strelec Knicks Anthony.

Branilci naslova prvakov lige NBA Miami Heat so v domačem floridskem derbiju dotolkli tekmece iz Orlanda s 120:92. Prvi zvezdnik Miamija LeBron James je prispeval 21 točk, Chris Bosh jih je dodal 18. Miami je še petič po vrsti okusil slast zmage kljub odsotnosti poškodovanega Dwayna Wada. Miami je z devetimi zmagami in tremi porazi na četrtem mestu ligaške razpredelnice.