Svet

Eno leto je spala z moževim truplom

S.R.
21. 11. 2013, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Včasih se je zares zelo težko posloviti. Ženska iz Belgije je tako kar leto dni spala ob razkrajajočem truplu svojega moža. 79-letni Marcel H. iz belgijskega mesta Liege je umrl novembra 2012, po hudem napadu astme. Njegova žena je bila tako potrta, da je nekako pozabila obvestiti pristojne oblasti in preprosto še naprej spala ob moževem truplu. Oblasti so vse skupaj odkrile šele v torek, 19. novembra.

Huffintgon Post

Lastnik stanovanja, v katere je živel Marcel z ženo je namreč v stanovanje privedel policijo, saj naj par najemnine ne bi plačal že od lanskega leta. Sicer se sosedje nikdar niso pritožili zaradi kakršnegakoli smradu. Truplo pa se je v tem času mumificiralo.

Philippe Boxho, patolog na centru za forenzične preiskave v Liegeu je povedal, da se truplo ''v suhem in toplem okolju lahko mumificira''. Truplo za dosego tega stanja sicer potrebuje kakšen teden.

Boxho je še povedal, da je truplo v tem primeru očitno zgnilo v postelji, notranji organi pa so se stopili in utekočinili. In čeprav je vonj razpadajočega trupla precej specifičen, ga mnogi enačijo z vonjem smeti. Res pa je tudi, da po tem, ko se truplo razkroji vonj postane precej manj očiten, tako da ni presenetljivo, da je vse skupaj tako dolgo trajalo.