Zvezde

Kmetija; podkupovanje, grožnje in sovraštvo

B.P.
9. 12. 2014, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Bolj ko se tekmovanje za 50.000 evrov bliža h koncu, bolj umazan je boj za zmago na Kmetiji – Nov začetek. Nekateri tekmovalci so za denarno nagrado pripravljeni narediti marsikaj, tudi groziti in podkupovati. Pravi mojster v tem je Denis Toplak, ki je ostal ujet med Matejem Ruparjem in Darinko Košenino. Na dan prihaja vedno več podrobnosti o resničnem dogajanju v šovu.

Planet TV

Udeleženci Kmetije še ne smejo razkrivati vseh podrobnosti, ki so zaznamovale zakulisje, ni pa skrivnost, da je Denis že ponujal polovico nagrade Leonu, pa tudi dvojčkoma je obljubljal denar, če ga bosta poslala v finale. Že izpadli tekmovalci imajo namreč to moč, da izberejo dva, ki si po njihovem mnenju zaslužita boj za končno nagrado.

Planet tv
Denis je zmago krvavo potreboval.

Podtikanja in celo grožnje so tako na dnevnem redu, vendar le za kamerami, saj si v eter skoraj nobeden ne upa sporočiti, kaj si res misli. Najbolj iskren je še vedno Miha Kavčič, saj sproti razkriva resnico o umazani igri. Umazanija pa ni bila le del taktike, ampak tudi del vsakdanjika. Tekmovalci so zbrali pogum in priznal, kdo od njih se je najmanj umival. Rekorderka naj bi bila Jasmina Galinec, o kateri skoraj nobeden ni nič lepega povedal.

Planet tv

Mihec nam je celo zaupal anekdoto o zelo smrdečih nogavicah, ki so ležale na klopi v kuhinji. »Strašljivo so zaudarjale, zato smo se spraševali, čigave so. Nobeden se ni javil, nato pa je izza ovinka prišla Jasmina in brez besed pobrala nogavice ter jih nesla na skedenj,« zgroženo pove. Tudi produkcijska ekipa je zaman čakala, da bi uzrla Jasmino, kako se prha. Po prihodu domov se je za štirimi stenami kopalnice v miru umila in zdrgnila vso umazanijo iz preteklih mesecev.

Če Jasmini nekateri očitajo spletkarjenje in netoleranco do vode, ji ne morejo očitati borbenosti in vztrajnosti.

Gledalci pa še nikoli nismo bili priča tako pretkanemu boju za denarno nagrado kot v tokratni Kmetiji – Nov začetek. Čeprav je bila večina udeležencev že dan po izpadu iz šova pozabljena, nekateri še vedno hlepijo po tem, da bi se pojavljali v medijih. Za to so pripravljeni storiti marsikaj, celo podkupovati.

Za ugasnjenimi kamerami so si kmetje dobesedno grozili, si napovedovali vojne in podpihovali sovraštvo. Vse to zaradi denarja, ki človeka hitro pokvari. Nekateri udeleženci so vse skupaj primerjali z dejanskim stanjem v državi, kjer sta korupcija in neizprosen boj za položaj na vsakem koraku. In kdo se bo v areni spopadel za petdeset tisočakov? Glede na močno lobiranje bo to nedvomno uspelo Denisu, najverjetneje pa se mu bo pridružila še Darinka, ki ima med gledalci največ privržencev.

Dragan Rakićević, Saša Srećković