Vklop

So pomembnejše mišice ali talent?

Saša Mesarič
22. 1. 2015, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Luca Capuano je osemintridesetletni lepotec iz Rima, ki se v svoji igralski karieri srečuje s »težavo« večine čednih umetnikov. Kako preusmeriti pozornost iz svojega popolnega videza na talent? V seriji Toskana, ljubezen moja igra smo ga spoznali kot Eduarda, mlajšega brata Alessandra Monforteja, ki se slepo zaljubi v Auroro.

www.lucacapuano.it

www.lucacapuano.it

Toskana, ljubezen moja žanje velike uspehe doma in v tujini. Kako pojasnjujete tolikšno priljubljenost?

Čeprav je slišati paradoksalno, mislim, da je priljubljena tudi zato, ker nobeden izmed likov ni zgolj dober, ni olepšav. Vsi liki imajo tudi svojo temno plat, kar je v življenju edino normalno.

Tak je tudi vaš lik Eduardo Monforte ...

Res, Eduardo je na neki način kontroverzen karakter, po eni strani težko prenaša dominantno osebnost svojega brata Alessandra, zaradi česar prihajata v konflikte. Po drugi strani pa čuti veliko ljubezen do Aurore. Tako da je svetla in temna osebnost obenem. Zanimiva vloga!

Kaj pravite na to, da ste zaradi svojega čednega videza obsojeni na igranje lepotcev?

No, ko mi bo zrasel trebušček, mi verjetno ne bodo več pripisovali takšnih vlog. Hkrati pa se lahko svojemu videzu zahvalim, da mojim likom dosodijo tudi posteljne prizore in druge ljubezenske scene. (smeh) Vsekakor pa je pomembno, da dobimo igralci čim več različnih vlog in priložnosti.

Vam to uspeva? Gotovo to ni preprosto zdaj, ko posnetek »Luca Capuano brez majice« podira rekorde na YouTubu?

O, nisem vedel! Še vedno čakam svojo življenjsko vlogo in za to pridno delam.

www.lucacapuano.it

Kaj bi bila po vaše tipična življenjska vloga?

To bi bila lahko vloga v akcijskem italijanskem ali ameriškem filmu, kot so tisti producenta Valsecchija. Pravzaprav ni druge omejitve kot tista, da ko prebereš scenarij, rečeš, to je to. In med branjem nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v naslednjem prizoru.

Hoteli ali ne, postali ste seks simbol. To gotovo ni preprosto – fitnes, lepotičenje, diete, mazanje s kremicami ...

Na srečo imam zelo rad šport, kar pomeni, da se veliko gibljem in zato lahko veliko jem, celo sladkarije. (smeh) Tudi kuham zelo rad. Konec koncev je pomembno le, da se ne prepustimo preveč slavi.

Kako to mislite, da se ne prepustite slavi?

Naučil sem se reči ne. Recimo, ko se sprehajava z mojim sinkom Matteom, ki ima šest let in pol, on ne razume vsiljivosti nekaterih oboževalcev.

Običajno se lepotci s televizijskih ekranov raje razglasite za samske, da bi v nasprotnem primeru ne izgubili oboževalk. Je to res?

Res obstaja takšno prepričanje, ampak jaz v to ne verjamem. Sam urejam tudi svojo stran na družbenem omrežju Facebook in opazujem, kako je z oboževalkami. Danes je tako, da bodo oboževalci prišli do tebe, ne glede na to, ali si samski ali poročen. Preprek skorajda ni več.

A to morda pomeni, da vas nekdo zalezuje?

Ni tako hudo, ampak obstaja recimo neka oboževalka, ki jo srečujem povsod. Tudi, ko igram nogomet.

Pa zaključimo z razjasnitvijo: igrajo pri vas večjo vlogo mišice ali talent?

Upam, da talent! Seveda potrebujem še nekaj pravih priložnosti, da o tem ne bo več dvomov. Ampak, saj pravim, da delam za to.