Zanimivosti

Astrologi napovedujejo, da bo Rusija zavladala svetu

R.T.
22. 1. 2015, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Wolf Messing je ime, ob katerem marsikdo le skomigne z rameni. Vendar pa je poljski Jud, pozneje državljan Sovjetske zveze, v prihodnost videl bolje kot katerikoli drug astrolog ali jasnovidec 20. stoletja.

Arhiv Svet24
V izdatke za obrambo so po navedbah instituta Sipri vključene plače, stroški delovanja, izdatki za orožje in opremo, pa tudi razvoj.

Napovedal je drugo svetovno vojno in nepregledne vrste trupel, vzpon in padec nacistične Nemčije, zaradi česar ga je Hitler obsodil na smrt, a mu je uspelo pobegniti. Videl je poraze Sovjetov na začetku vojne, zaradi česar se je zameril Stalinu in skoraj izgubil glavo. Napovedal je smrti celotne skupine mladih sovjetskih častnikov, ki so se kalili v obveščevalnih dejavnostih, napovedal točen datum nemškega poraza v Stalingradu in končno kapitulacijo. In vse to nekaj let pred dejanskimi dogodki. Vstopil je v Kremelj in poslopje KGB-ja v Moskvi ter s pogledom hipnotiziral stražarje. Vedel je imena in poklice ljudi, katere je videl prvič v življenje ter napovedal točen datum in čas svoje žene.Če bi še bil živ, bi morda lahko napovedal dogodke letošnjega in naslednjega leta tako v Rusiji kot drugod.

Ukrajini se po napovedih ne piše nič dobrega.

Wolf Messing

Določeno število ruskih politologov in astrologov se še vedno loteva tega nehvaležnega opravila. Vendar pa ne dajo roke v ogenj, da se bodo dogodki odvili po njihovih scenarijih. Svoje ugotovitve običajno sklenejo na podlagi dogodkov, ki so se že zgodili. Sodeč po napovedih bodo ruski državljani v letošnjem letu imeli več razlogov za veselje kot žalost. Vendar pa astrologi opozarjajo, da ne bo vse tako rožnato. Ukrajino naj bi prizadela huda ekonomska in politična kriza. Grozita ji bankrot in razpad na dva ali tri dele. Neugodni situaciji tako ni videti konca. Odnosi med EU in Rusijo se ne bodo spremenili, lahko pa se zelo poslabšajo odnosi z Združenimi državami Amerike. Kocka bi lahko padla v Siriji. Nadaljevala naj bi se agresija Islamske države, a brez večjih uspehov. Ta bo najnevarnejša za okoliške države. Putina naj bi nadomestil manj prepričljiv mož, a do takrat naj bi Rusija že bila na vrhu sveta. Odgovorni urednik tednika Rusija v globalni politiki Fjodor Lukjanov trdi, da novih sankcij ne bo. Prepričan je, da bo notranja politika diktirala ekonomski položaj, kateri se v letošnjem letu ne bo izboljšal. Tudi glede Krima meni, da sprememb ne bo. Podobnega mnenja je tudi astrolog in pisec Grigorij Kvaša – tudi, ko je govora o Krimu. Vendar pa je, kot pravi, Rusija v letu 2014 vstopila v novo ideološko obdobje, ki ji je dalo krila. Meni, da se bo Ukrajina leta 2017 dokončno razcepila. Kaj od tega se bo dejansko uresničilo? Komentatorji so si enotni, da nihče od teh napovedovalcev ni novi Wolf Messing.

Pavel Globa

To pa bi lahko postal ruski astrolog Pavel Globa, ki je napovedal pocenitev goriva in posledično ekonomsko krizo v Rusiji. Napovedal je tudi, da bo ta svoj vrhunec dosegla v letih 2014 in 2015. Po njegovih napovedih se je svet na pragu nove vojne znašel nemudoma po zimskih olimpijskih igrah v Sočiju. Napovedal je tudi, da se bo Ukrajina razcepila na tri dele. En bo pripadel Moskvi, drugi Kijevu, Krim pa bo postal islamska država. Dolar bo zgubil svojo vrednost in propadel. Komentatorji sicer pravijo, da je propadel rubelj in ne dolar ter da je Krim pripadel Rusiji, vse ostale napovedi pa da so dokaj točne.

In če astrološke napovedi zamenjamo z resničnostjo, menijo analitiki, lahko uvidimo, da resničnost ni rožnata kakor tudi ne prihodnost. Kar pa konec koncev ni povsem navzkriž z napovedmi ruskih vidcev. Moskva ne skriva, da so zahodne sankcije ruski ekonomiji zadale resen udarec – morda celo hujši, kot se je sprva zdelo. Državljani pa ne obupujejo. To dokazuje rastoča priljubljenost njihovega predsednika – če bi bile volitve danes, bi ga volilo kar 71 odstotkov ljudi. Kar je morda skladno s še eno od Kvaševih napovedih – da bo Rusija na vrhu sveta.