Zabava

Moški, nehajte težit!

K.S.
22. 1. 2015, 14.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Slovenska pevka Katarina Mala napoveduje izid prvenca v prvem tednu meseca februarja. Izid albuma spremlja nova skladba Nehi težit, ki je posvečena vsakomur, ki v sebi išče moč, da se kljub družini in številnim obveznostim posveti sebi in lastnim sanjam.

Marjan Peter
Zdaj srečna mamica

Marjan Peter

Nehi težit je pronicljiva zgodba o ženski, ki si na vsak način želi postati pevka, pa ji mož, ki seveda doma ne naredi nič, tega ne dovoli, ampak ji da jasno vedeti, da sam že ne bo skrbel za otroke in družino. Kljub vsem preprekam in težavam pa je želja močnejša in skladba predstavlja navdih, da se lahko na pravi način doseže tudi tisto, kar se na prvi pogled zdi nemogoče.

Katarina Mala se je odločila, da bo album počastila z naslovom svoje prve pesmi, po kateri je postala razpoznavna in je  še danes prava uspešnica -  Ciao Ciao. Izidu albuma bo, kljub pevkini nosečnosti, sledila še vseslovenska turneja, kjer bo Katarina s svojim vrhunskim bandom pokazala še kaj to pomeni pripraviti dober koncert. Sama pravi: »Komaj čakam turnejo po Sloveniji, saj gre pri našem bandu za celovito koncertno izkušnjo, pri kateri dvignemo iz stola še tako leno ritko.« Koncertni program vsebuje vse hite in pa seveda tudi marsikatero presenečenje.

Album nam prinaša 13 avtorskih skladb, od katerih so 3 popolnoma nove. Za svoje zveste poslušalce bo Katarina Mala na album uvrstila tudi instrumentalni različici skladb Ciao Ciao in Znucana, za vse tiste, ki radi sami prepevajo njene uspešnice.

Album, ki je celovit povzetek treh izjemno kreativnih let, odkar je  pevka na sceni, predvsem izpostavlja uspešno sodelovanje Katarine in avtorja hudomušnih besedil Marka Gregoriča. Marko in Katarina sodelujeta tudi naprej in se posvečata predvsem socialnemu popu, za katerega Katarina pravi, da ji je pisan na kožo.

Katarina Mala je v zadnjem času izjemno delavna, saj je za novo skladbo posnela tudi videospot pod katerega se podpisuje  Ven Jemeršič, ki je v svoji karieri ustvarjal že za vsa največja imena glasbenih izvajalcev v širši regiji. Katarina in Ven sta se spoznala pred leti na snemanju TV oglasa za znano slovensko podjetje in od tistega trenutka, ko je pri njem opravila avdicijo za vlogo "tajnice", sta ostala prijatelja.