Reke naraščajo

Močni nalivi, meja sneženja se bo spuščala

G.G.
5. 2. 2017, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Popoldne bodo padavine od jugozahoda ponovno zajele vso Slovenijo, meja sneženja pa bo na okoli 900 metrih nadmorske višine, počasi pa se bo spuščala do nižin.

Bobo
V hribih bo zagotovo snežilo, kako nizko pa se bodo spustile snežinke pa je težko reči.

Ponoči bo oblačno ter ponekod tudi megleno s padavinami. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo možni nalivi, na Primorskem lahko tudi zagrmi. Meja sneženja se bo postopno spuščala.

Ponedeljkovo jutro bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od severozahoda postopno slabele. Meja sneženja bo večinoma na okoli 500 metrih nadmorske višine, ponekod pa se bo ob močnejših padavinah spustila tudi do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 stopinj C.

Ljubljanica in Vipava preko opozorilnih pretokov

Ob obilnem deževju naraščajo tudi posamezni vodotoki. Reki Ljubljanica in Vipava sta ponoči v zgornjem toku znova porasli preko opozorilnih pretokov in se razlivata na območjih vsakoletnih poplav. Se je pa njuno naraščanje ustalilo. Po napovedi hidrologov bodo ob predvidenih močnejših padavinah drevi in v noči na ponedeljek reke in manjši vodotoki po državi vnovič začeli naraščati.