Delno jasno s spremenljivo oblačnostjo

Danes visoke temperature, ki se lahko izrodijo v vremenske ujme

J.P./STA
26. 7. 2016, 09.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, kakšna pa lahko nastane tudi prej. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Arhiv Svet24
Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Jutri bo zjutraj in dopoldne delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju 21, najvišje dnevne od 25 do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V petek bo povečini sončno, verjetnost za popoldanske nevihte bo majhna.

Vremenska slika: Nad vzhodno in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Nad naše kraje priteka z vetrovi vzhodnih smeri razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo ob severnem Jadranu sončno, pihala bo šibka burja. Drugod bodo predvsem popoldne še nastajale krajevne plohe in nevihte.

Biovreme: V prvi polovici dneva vreme ne bo povzročalo opaznejših težav, popoldne se bo pred nevihtami pri občutljivih ljudeh lahko pojavil občutek nelagodja. Po nižinah Primorske bodo popoldne toplotne razmere obremenilne.