Filmski festival

V Motovunu tudi Kozoletovo Nočno življenje

M.K./STA
26. 7. 2016, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Motovunu se bo danes s humoristično dramo Tangerine začel 19. filmski festival. Zgodbo o maščevalnem pohodu transvestita prostitutke je ameriški režiser Sean Baker posnel z mobilnim telefonom.

Facebook
Film Nočno življenje Damjana Kozoleta je bil nedavno nagrajen na festivalu v Karlovyh Varyh.

Do sobote bodo predvajali več kot 100 filmov. V konkurenci za nagrade bo tudi Nočno življenje režiserja Damjana Kozoleta.

V petih festivalskih dneh bodo v Motovunu prikazali 19 celovečercev v glavnem programu. Med njimi bo tudi zmagovalec Berlinskega festivala Odprto morje režiserja Gianfranca Rosija, ki govori o begunski krizi.

Večina hrvaških medijev je spomnila tudi na Kozoletov film, ki je bil nedavno nagrajen na festivalu v Karlovyh Varyh.

Predvideni so številni spremljevalni programi, kot je Kje ste bili leta 2016?, ki bo spregovoril o porastu skrajne desnice v Evropi. Letošnja partnerska država festivala je Italija, ki jo bodo predstavili skozi tri programe in 15 filmov.

www.motovunfilmfestival.com

Festival bodo sklenili v soboto z italijanskim celovečercem Popolni neznanci režiserja Paola Genoveseja. Film je letos prejel nagrado za najboljši scenarij na festivalu Tribeca. Govori o skupini prijateljev, ki se med večerjo zabavajo z medsebojnim branjem SMS sporočil, ki jih sprejemajo na mobilne telefone. Ob tem vse bolj ugotavljajo, kako slabo se poznajo, prijetna večerja pa se konča z vsesplošnim prepirom.

Poleg filmskega so organizatorji poskrbeli tudi za glasbeni program. Med drugim se obeta nastop Eda Maajke in italijanske etno zasedbe Kalascima.