Vreme

Danes bo sončno z občasno povečano oblačnostjo

M.J.
3. 3. 2015, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po nižinah še megla, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija.
Jutri bo sprva delno jasno, čez dan pa bo oblačnost naraščala. Popoldne bodo rahle krajevne padavine, ki se bodo zvečer nekoliko okrepile. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes povečini sončno, le občasno ponekod zmerno oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja. Jutri se bo pooblačilo, pričelo bo rahlo deževati. V noči na četrtek se bo meja sneženja v krajih jugovzhodno od nas spustila do nižin. Takrat bo ob severnem Jadranu zapihala močna burja.

Vremenska slika: Nad Alpami in zahodnim Balkanom se je prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Z močnimi severozahodnimi višinskimi vetrovi priteka razmeroma suh zrak.

Obeti: V noči na četrtek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spuščala in ponekod v južnih in jugovzhodnih krajih bo snežilo do nižin. Na Primorskem bo zapihala zmerna do močna burja, drugod okrepljen severni do severovzhodni veter.
V četrtek čez dan bo suho vreme, še bo zelo vetrovno. Popoldne se bo v severnih in zahodnih krajih delno zjasnilo. V petek bo sončno in vetrovno.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vreme večji del dneva večini ljudi ne bo povzročalo opaznih težav. Obremenitev se bo zvečer okrepila, pri občutljivih ljudeh se bodo spet pojavljale z vremenom povezane težave. Spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočena je večja previdnost.