Vreme

Možen je tudi rahel dež

STA/M.J.
17. 6. 2014, 16.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ponoči in jutri bo zmerno do pretežno oblačno, manj oblačno pa bo v zahodni Sloveniji. Predvsem v vzhodnih krajih bo občasno možen rahel dež, drugod pa bo jutri popoldne lahko kakšna kratkotrajna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod vzhodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17, najvišje dnevne pa od 20 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Na območju severnega Jadrana bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo posamezne plohe. Drugod bo pretežno oblačno, v krajih južno in vzhodno od nas bo občasno rahlo deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad Jadranom in Balkanom je plitvo ciklonsko območje z neizrazito vremensko fronto, nad srednjo Evropo in Alpe pa od zahoda sega območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka nad naše kraje razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, kakšna manjša ploha ni povsem izključena.
V petek bo spremenljivo oblačno, dopoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte. Proti večeru se bo zjasnilo.