Vreme

Dopoldne bo še jasno, popoldne pa bo treskalo!

STA
12. 6. 2014, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes dopoldne bo precej jasno, popoldne in zvečer pa bodo nastale krajevne nevihte. Kakšna bo lahko tudi močnejša, a ne dolgotrajna. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33, na Primorskem do okoli 35 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, kakšna pa bo lahko tudi prej. Nadaljevale se bodo v noč na soboto. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 26 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes dopoldne bo v sosednjih pokrajinah pretežno jasno, le v Alpah zahodno in severno od nas bo več oblačnosti. Predvsem popoldne krajevne nevihte. Vročina bo začela popuščati. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Dnevna temperatura bo še nekoliko nižja kot danes.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo in Alpami je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje severno od Alp. Nad naše kraje priteka zelo topel in že nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Verjetnejše bodo v severni Sloveniji. Še nekoliko hladneje bo. V nedeljo bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo.

Opozorilo: Danes bo po nižinah še velika toplotna obremenitev.

Napoved vpliva vremena na počutje: Po nižinah bo danes počutje poslabšala soparnost, ki bo v Primorju vztrajala večji del dneva, drugod pa bodo popoldne ali zvečer ozračje osvežile nevihte. V času soparnega vremena se je potrebno izogibati večjim naporom na prostem. V drugi polovici dneva bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki se bodo okrepili. Spanje v noči na petek bo moteno. Popoldne bo na prostem povišana koncentracija ozona.