Črna kronika

Kolesar silovito trčil v kombi, nato ga je odbilo še v drugo vozilo

M.J.
12. 6. 2014, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta se hudo poškodovala kolesarja. Popoldan okoli 15. ure je na Jezerskem kolesar silovito trčil v kombi, po nesreči pa ga je odbilo še v avtomobil drugega udeleženca na nasprotnem smernem vozišču. Prometni policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

Dolenjski List

Drugo hudo nesrečo, v kateri je se prav tako poškodoval kolesar, pa so včeraj popoldan okoli 17.45 v Dolžanovi soteski obravnavali še tržiški policisti. Ugotovili so, da je kolesar v neosvetljenem predoru soteske med hitro vožnjo padel in se hudo telesno poškodoval. V nesreči je bil kolesar udeležen sam, da je do nje prišlo, pa je zelo verjetno vplivala tudi zakasnela očesna prilagoditev njegovega vida na zelo nizek nivo osvetlitve v predoru. Čelade ni uporabljal.

V obeh nesrečah je posredoval policijski helikopter, ki je poškodovana kolesarja odpeljal v ljubljanski klinični center.

Kolesarji previdno! Poskrbite za svojo varnost, saj ste poleg pešcev in motoristov najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev.

V približno polovici primerov ste tudi sami povzročitelji nesreč zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, ko kolesarite preblizu roba ceste ali celo po nasprotni polovici, vožnje pod vplivom alkohola, neupoštevanja pravil o prednosti, pogostokrat pa tudi hitrosti ne prilagodite stanju in lastnostim ceste, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom.

Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer dosledno upoštevajte prometna pravila in uporabljajte kolesarsko čelado.